Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wedstrijdverslag ¼ triatlon van Chester (Mike Brutsaert)
Uncategorized

Wedstrijdverslag ¼ triatlon van Chester (Mike Brutsaert)

Nog geen week na de wedstrijd in Brugge, sta ik op vrijdagmorgen 22 juni vertrekkensklaar om de tocht richting Chester (noordwest engeland) aan te vatten om daar 's zondags deel te nemen aan de plaatselijke kwarttriatlon. Rij nooit op een vrijdag in Engeland want het verkeer is er totale chaos. Van de ene file naar de andere. Goed, een uur of drie later dan voorzien kom ik aan in Chester. De bed and breakfast die ik heb gehuurd ligt midden in het wedstrijdgebeuren. Vanuit mijn kamer  heb ik zicht op de wisselzone en finish. Ik kan dan ook relaxed naar de wedstrijd toeleven. Niet vroeg opstaan, geen verplaatsingen meer … zeker als je weet dat de eerste triatleten om 8u00  in het water duiken

Zondagmorgen, half zeven, heb ik mijn wekker gezet. Het engelse breakfast sla ik voor één keer over. Geen saucissen en bonen maar wel een groot bord cornflakes en havermoutpap. Mijn gastvrouw heeft alles netjes klaargezet.

Na enkele minuten stappen kom ik aan bij de wisselzone. Rustig alles placeren en afchecken om daarna de start van de eerste triatleten bij te wonen.

mike_010

Het is nu 8u00. Mijn start is voorzien om 8u40 (ik zit in wave 4, er zijn zes waves in totaal, plaats voor zo'n 700 atleten). Ik heb me voorgenomen om rustig te starten. Het zwemmen vindt plaats in "the river Dee" en begint immers met 750 meter stroomopwaarts. Tegen de stroom in en dan ook nog eens verdomd koud water,  … bibberen.  Om op te warmen laat de arbiter ons en het aanwezige publiek enkele mexicanwaves uitvoeren. Het ijs is gebroken. De start met het gewoonlijke getrek en geduw is er hier niet. Eenmaal de positie ingenomen kan ik me ten volle concentreren op het 1500 meter zwemmen. Het gaat in elk geval een stuk vlotter dan in Brugge. Zowel wat de conditie als de zwemomstandigheden betreft. De rivier is breed genoeg waardoor iedereen bijna onmiddellijk zijn eigen plaatsje vindt.  Na 24 minuten hou ik het voor bekeken en verlaat de rivier om mijn 2de proef aan te vatten.

chester_16 chester_17

40 km niet stayer. Iets wat me eigenlijk meer en meer begint te bevallen dat niet stayeren. Na een goede race te hebben gehad in Brugge, zat ik dan ook hier vol verwachting. De eerste minuten vallen dik tegen. De benen draaien niet mee en ik heb moeite om direct boven die 35km/u te komen. Het parcours is hier echter glooiend met één stevige klim halfweg. Misschien daarmee dat ik niet direct het goede ritme vind. Maar geen paniek, plots slaat de motor aan en kan er vollen bak getrapt worden. Ik voel mijn benen sterker worden. Dat leeg slap gevoel verdwijnt volledig. Nu maar hopen dat ook mijn fiets het houdt! Ik zat immers met een voorlopig crankstel. Net voor de wedstrijd in Oostkerke (3 juni) had ik deze er afgetrapt en een nieuw kon niet tijdig geleverd worden. Het fietsen is één grote ronde doorheen het Noordengelse landschap. Ik geloof dat we ook een stukje Wales gedaan hebben want Chester is de laatste Engelse stad op de grens met Noord Wales. Na 1u04 min bereik ik de wisselzone en realiseer hiermee een 25ste fietstijd.

Van het lopen verwacht ik niet veel. Dat is het onderdeel dat mij het minste ligt. Ook sukkel ik de laatste weken met pijn in de linkerknie waardoor veel lopen er niet inzit. Hoop en al 1 à 2 per week met een maximum van 30'. En inderdaad, na 1 km, pijn … veel pijn, … de race moet dus worden uitgelopen op karakter. Bovendien slaat het weer om. Bij het binnenrijden met de fiets in de wisselzone hebben donkere wolken zich samengetroept en valt de regen met bakken water uit de hemel. Vergelijkbaar met de weercondities zoals in Brugge. Gelukkig echter hier alleen regen tijdens het lopen. In Chester leggen we 2 plaatselijke rondes af. Een deel doorheen het mooie stadspark en over de rivier via de wel speciale voetbrug (ik heb een foto bijgevoegd). Een ander deel doorheen de weiden langsheen de rivier welke door de hevige regenval drassig worden. 2 x een helling op (vergelijkbaar met deze zoals in Aarschot) waar het afzien is. 44' heb ik nodig om de 10 km af te leggen. Hopelijk kan ik ooit eens onder de 40' duiken. Doornat maar voldaan kom ik na 2u18 minuten over de finishlijn. Goed voor een 64ste plaats.

De volledige uitslag, info over de race en triatlonclub in Chester kunnen via volgende link worden bekomen:
http://www.chestertri.org.uk/main/
Misschien tot volgend jaar. Een vlotte organisatie en heel vriendelijke en supporterende arbiters en medewerkers (= marshalls).

Gr,
Mike