Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Kjell Verleysen
Uncategorized

Interview Kjell Verleysen

kjell_alleen_small

Kjell Verleysen is een van de 3 Belgische B-atleten op de Olympic Distance. Hij is profatleet onder contract bij defensie. Ondanks perfecte stages en ideale voorbereidingen, hebben we dit jaar nog nauwelijks iets van de Waaslander gehoord. We vroegen hem wat er dit jaar spaak is gelopen.


We hebben dit jaar nog niet veel van je gehoord. Je hebt maar een 3-tal wedstrijden uitgedaan. Een bewuste keuze, of zijn er andere redenen? Blessures?
Ik had mezelf een zeer moeilijk programma opgelegd waarin ik vooral internationale races zou inpassen. Dit om zoveel mogelijk ervaring op te doen en uiteraard met de bedoeling om goede resultaten te behalen. Maar omdat het niveau op de OD tegenwoordig extreem hoog is, heb ik het mezelf niet makkelijk gemaakt.
Mijn eerste triathlon was direct een grand prix met een World cup deelnemersveld en in verschrikkelijke omstandigheden (het stormde en de regen gutste naar beneden) waarin ik ondanks mijn defensieve fietshoudig toch mooi 28ste werd en de 7e looptijd neerzette. Dus de vorm was er.
Een week later stond de ETU premium cup van Sam Reno (IT) op het menu. Ik was echter ziek geworden door het slechte weer en diende door een verkoudheid en opkomende bronchitis de race te staken.
Tijdens mijn volgende race de ETU cup van Kusadasi reed ik lek en kon ik weeral het strijdperk verlaten.
Een week later had ik de zware alpen triathlon in Schliersee gepland die tegelijk ETU cup en Bundesliga was. Ik had een superdag en zette allround in de 3 disciplines éen van de beste prestaties van mijn carriere neer. Ik werd 13e op een handvol seconden van  de winnaar van World cup Zuid-Afrika. Hiermee had ik me rechtstreeks geplaatst voor het EK OD van Kopenhagen 2 weken later.
De week voor het EK nam ik deel aan een grand prix(FR). En wederom vergasten de weergoden ons op een koude douche en dit op een zeer technisch en bochtig parcours. Ik nam het besluit om geen risico's te nemen en kon daardoor een goed resultaat vergeten. Ik werd 40ste. Maar de vorm was goed en ik keek uit naar het EK van een week later.
Toen sloeg werkelijk het noodlot toe en kreeg ik daags voor afreizen buikgriep met bijhorende koorts en ik ben hiervan niet meer gerecupereerd zodat ik tijdens de race door de ambulance werd afgevoerd met complete dehydratatie verschijnselen.
Ik ben uiteindelijk hersteld en ik kwam dankzij een goede stage terug niveau. Ik wou revanche nemen op het BK, maar dit werd helaas afgelast door het slechte zwemwater.
Dus ik heb vooral pech gehad en dit in combinatie met vreselijke weergoden en sputterende organisaties.

Wat zijn je doelen nog voor 2007?
Ik heb nog veel races gepland: ik start 5 augustus in Egerdir Turkije ETU cup. Mijn eerste grote doel is de world cup van Hongarije van 12 augustus maar omdat ik voorlopig op de wachtlijst sta is nog niet zeker dat ik kan starten. De week later neem ik deel in Geneve ETU cup ondanks het BK op dezelfde dag. 9 september start ik in Polen voor een  ETU cup.
Dan is mijn 2e grote doel al in oktober te zoeken waar ik wil starten in de World cup van Rhodos van 7 oktober met een week later de Militaire wereld spelen als afsluiter voor 2007.

Blijft het OD of ga je naar lange afstand?
Ik blijf uiteraard volop actief op OD na 2007 en ik ben ervan overtuigd dat ik nog groei marge heb. Ik ben nog maar 25 en dus nog lang niet op mijn top. De LD is niets voor mij en ik vermoed dat het nog lang zal duren eer ik daarop mijn debuut ga maken. Misschien kom ik zelfs nooit aan de LD toe. Ik zal tevreden zijn met een gevulde carriere op de OD.

Je bent topsporter onder militair contract. Wat zijn de criteria die defentie je oplegt?
Ik diende me te plaatsen bij de eerste 12 op het EK. Omdat ik echter door ziekte moest opgeven is het voorlopig afwachten. Ik ga ervan uit dat ik door mooie resultaten tijdens ETU cups en World cups wel mijn waarde kan bewijzen.

Wat betekent het om militair topsporter te zijn? Ben je echt 100% met de sport bezig, of moet je nog andere taken vervullen voor het leger?
Ik ben beroepssporter bij defensie wat impliceert dat ik alle kansen krijg om mijn sport te beoefenen. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik van hobby mijn job kon maken. Men verwacht mooie prestaties van ons waardoor we defensie optimaal promoten. Ik heb een aantal verplichtingen zoals de défile op 21 juli, deelname aan de militaire kampioenschappen en 1 dag per week aanwezigheid op de kazerne waar ik taken van algemeen nut vervul.