Uncategorized

Wedstrijdverslag Worldcup Hongarije (Kjell Verleysen)

Tijdens mijn eerste world cup van dit pre-olympisch jaar werd ik 26ste, op slechts 20 luttele seconden van de top 20!
Een behoorlijk resultaat, maar het kon beter.
Hieronder mijn verslag

Tijdens het zwemmen kwam ik moeilijk weg en lag na 1 ronde reeds op 50 sec achterstand van de kop van de race dus ik moest een tandje bijsteken en dat deed ik. De 2e ronde zwom ik me in de 2e groep en ik verloor geen kostbare tijd meer zodat ik op een minuutje van de kop en in de 2e grote achtervolgende groep aan wal kwam.

Tijdens het fietsen ging het waanzinnig snel en op het technisch en bochtig parcours ging de teller nauwelijks onder de 45km/uur dus ik was zeer blij dat we uiteindelijk aansluiting kregen bij het koppeleton. Omdat de groep groot was en de straten smal diende ik toch de nodige
voorzichtigheid aan de dag te leggen en ik had niet de moed om me naar voor te murwen een kapitale fout! Ik bereikte als 58ste de wissel en kon beginnen aan een grote achtervolging.

Ik startte echter te optimistisch en liep de eerste ronde even snel als leider Gomez en ik trapte op mijn adem en ik moest gas terugnemen.na een ronde was ik van 58ste reeds opgeschoven naar de 18e plaats maar toen ging het effe minder en moest ik enkele achtervolgers laten voorgaan zodat ik uiteindelijk als 26ste de finish bereikte en dit op een zucht van mijn gegeerde top 20 plaats.

Achteraf gezien kan ik blij zijn met dit resultaat en ik bevestig mijn goede vorm van de voorbije weken. Maar ik heb toch enkele fouten gemaakt en dit dien ik in de toekomst te vermijden. Ik moet me naar voor vechten om een goede wissel te doen.

Maar alles beschouwend zijn we op de goede weg richting top. Ik ben weer sterker geworden en stilaan komen we dichter bij het doel!