Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
NDND een initiatief van Christian Meuser
Uncategorized

NDND een initiatief van Christian Meuser

ndnd

Triatleet Christian Meuser loopt sinds dit seizoen met een logo op zijn kledij dat een beetje weg heeft van een vlammetje. Daarnaast staat de tekst "Proud to be clean". Een nieuwe reclame campagne van een of andere wasproducten fabrikant? Of zit er meer achter dit logo? 3athlon.be vroeg het aan Christian Meuser.


Hallo Christian, we zien jou al enige tijd rondlopen met het logo "Proud to be clean". Word je tegenwoordig gesponsord door Dixan?

<lacht> De gedachte om iets te doen ontstond al enkele jaren geleden. Ik doe aan triathlon sinds 1989 en aan de volle sinds 1993. Sindsdien volg ik competitiesport van heel nabij. Ik heb heel veel gehoord, gelezen en gezien. Ik weet wat ik er voor doe. Ik neem geen medicijnen. Gezonde voeding, voldoende rust en regelmatig trainen. "I'm proud to be clean". En dat mag iedereen weten!

"Veel gehoord, gelezen en gezien"; verklaar je nader?
Dopingnieuws is dagelijkse kost geworden. Betrapt hier, betrapt daar. Je kan blind zijn of alles minimaliseren. Maar we kunnen niet ontkennen; hét milieu is ziek.
Mensen nemen tegenwoordig pillen voor elke kwaal. Natuurlijke genezing, luisteren naar je lichaam en anticiperen op problemen is er niet meer bij.
Deze week nog in het nieuws; "de jeugd grijpt meer dan ooit naar hormonenpreparaten". Fitnesscentra bevestigen. Het kan niet snel genoeg gaan. Wat hulp om er sneller beter uit te zien! Maar met welke gevolgen; daar staat niemand meer bij stil!
En Hawaii. De  Amerikanen doen geen dopingcontrole als er geen prijzengeld mee gemoeid is. Age-groupers hoeven hun plasje niet in te leveren. "Voor de eer" mag je wat meer!?! <grijnslach>
Oh, én zovéél meer …

"Proud to be clean" is de slogan waarmee www.nodrugsnodope.org   uitpakt. Vertel eens?
De community www.nodrugsnodope.org, ook wel NDND afgekort, hebben we opgestart om mensen samen te brengen die geloven in amusement en sport zonder drugs en doping. We willen mensen met enthousiasme met ons logo laten rondlopen.  Mensen die uitstraling geving aan onze stelling. Sportlui die geloven in prestaties zonder doping. Zij die eerlijk willen concurreren en fier zijn op hun prestaties.
Belangrijk in de problematiek is opvoeding. Opvoeding start met goede voorbeelden. We hopen dat iconen en toppers ons logo gaan dragen. Opnieuw een "lat" leggen. Je kan niet ontkennen dat we vandaag over normvervaging mogen spreken.

Is het niet wat makkelijk voorgesteld? Toch iedereen die vandaag betrapt wordt beweert  onschuldig te zijn. Hoe reageren jullie wanneer Johan Museeuw morgen het logo draagt?
Wij met NDND staan erop dat je een "persoonlijk statement" onderschrijft. Bedriegers zullen we nooit kunnen uitsluiten. Maar luister eens naar hetvolgende. Dit kan niet ongestraft blijven …
"Wat zou m'n moeder trots op me zijn!" Haar zoon heeft het zover geschopt en is de beste. Ach, ik kan haar niet vertellen dat ik het allemaal oneerlijk heb gespeeld en dat ik het niet verdiende om te winnen. En m'n vrouwtje, ja, die komt daar al aangelopen. Ze moet wel de gelukkigste vrouw zijn op de hele wereld, want ze is getrouwd met een kampioen. Een echte doorzetter. Ja, nu vergeeft ze me wel elke keer dat ik in m'n schuur aan het oefenen was en geen tijd had voor de kinderen. En daar komen m'n kinderen aangelopen. Wat zijn ze trots op hun vader. "Je bent de beste papa", zegt m'n jongste. Whawh, wat mooi. Ik ben de beste papa van de hele wereld! Ja, en die kan goed opvoeden hoor, altijd eerlijk zijn tegen mensen, niet liegen tegen je broertje, niet stout zijn tegen mama…
Wij sluiten niet uit dat "een Johan" morgen ons logo zou dragen. Wij zijn idealisten. Als mens kan en weet je vandaag meer dan gisteren. Je moet kunnen vergeven en corrigeren tegenover het verleden. Verder is dit éénieders persoonlijke verantwoordelijkheid. Bedriegers zullen we nooit uitsluiten.

En wat zijn julle ambities?
Met onze community www.nodrugsnodope.org willen we iedereen, onze jeugd en ouders, atleten, opvoeders en begeleiders, federaties, manifestaties en producten, kortom iedereen en alles in de belangstelling brengen die onze visie en missie onderschrijven.
Wij willen ook de jeugd informeren en een educatieve rol gaan spelen.
Wij van NDND, idealisten, willen werken aan een wereld zonder drugs en doping!

Wat moeten we nu doen?
Als je sympathie toont met ons project dan moet je onmiddellijk inschrijven. We willen niemand forceren. Iedereen draagt ons logo uit eigen intitiatief en met eigen verantwoordelijkheid. Dit is essentieel.
Voor de rest ontvangen we heel graag kritiek van iedereen. We zijn een jonge organisatie en kunnen nog heel veel leren. Alle reacties zijn welkom op ons redactieadres redactie@nodrugsnodope.org .

Dankjewel voor dit gesprek en succes in Hawaii. 3athlon.be goes clean!