Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Scapa Sports Iron Kids

 

In Knokke-Heist werd zaterdag naar jaarlijkse gewoonte de Scapa Sports Iron Kids-triatlonhappening gehouden; een niet-competitieve kennismaking met triatlon voor 3 tot 13-jarigen. 500 kinderen kwamen er proeven van wat triatlon nu eigenlijk inhoudt.

Visueel hoogtepunt van het gebeuren was de triatlon voor 3 tot 5-jarigen: 20 meter zwemmen, 500 meter fietsen en als klap op de vuurpijl nog eens 500 meter lopen. Tussen het jonge volkje, dat tijdens elk onderdeel door een begeleider moest worden vergezeld, ontwaarden we Wout Moreel. Moreel coachte er Joran, een 3-jarig neefje en naar we konden merken is de opvolging alvast veilig gesteld.

Als de Scapa Sports Iron Kids alvast één ding bewijst, dan toch dit: triatlon is hipper dan ooit. Vooral bij oudere kids konden we als voornaamste motivatie optekenen dat ze "graag eens wilden doen zoals ma, pa, of een ander familielid." Een enkeling droomde alvast van een prof-toekomst.

Positief aan het hele gebeuren vonden we zelf het ontbreken van een tijdsregistratie. ,,Iedereen die meedoet is een winnaar", klonk het verschillende keren door de luidsprekers. We hadden het zelf niet beter kunnen stellen.