Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gear

T1-shoe platform

 

Op het internet zijn een aantal hulpmiddelen te vinden die een wedstrijd sneller en makkelijker laten verlopen. Zo pakt het Amerikaanse bedrijfje Synapse (http://www.t1shoeplatform.com/index.htm) uit met het T1-shoeplatform, een systeem om je schoenen in een horizontale positie op je fiets te bevestigen.

De T1-shoeplatform is op dit moment enkel via het internet te koop. Al zoekt zaakvoerder Joe Geringer momenteel ijverig naar gespecialiseerde verdeelpunten op de Belgische en Nederlandse markt.
Het systeem bestaat uit twee verende kunststof plaatjes, die door middel van spanbandjes op de rechtercranck en de liggende achtervork van je fietsframe worden bevestigd.
Wanneer je je fiets in de T1-wisselzone plaatst, klik je je schoenen vast en positioneer je ze door ze op de verende plaatjes te zetten. Bij het T1-shoeplatform (dat in twee uitvoeringen – small en large -bestaat) worden ook klittenband-klevertjes geleverd die je desgewenst onderaan je schoenen kunt bevestigen.
Het systeem zelf werkt erg eenvoudig. Wanneer je op je fiets springt en begint te trappen, klappen de verende delen van het T1-shoeplatform omhoog, zodat je er geen hinder meer van ondervindt.
Zelf vonden we het T1-shoeplatform een erg hoog plastic-gehalte hebben. Toegegeven, met een totaalgewicht van net geen 40 gram, voegt het T1-shoeplatform amper wat gewicht aan je fiets toe, maar voor 29,95 US Dollar had het allemaal best wel wat degelijker gekund. Zo hebben de plaatjes de neiging om – vooral bij zwaardere schoenen – door te gaan slaan wanneer je je fiets verplaatst, waardoor ze in de praktijk minder effectief en bedrijfszeker bleken dan verhoopt.
Kortom, wie op zoek is naar een leuk gadget, heeft aan de T1-shoeplatform een aanwinst, wie eerder handige hulpmiddelen zoekt, houdt het bij de eerste wissel het beste bij het beproefde trucje met het elastiek.