Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

marc herremans vs riziv: nu ook voor de rechter

De vaudeville tussen Marc Herremans en het Riziv krijgt nu ook een vervolg voor de rechtbank. Maandag diende Marc Herremans zich voor de Antwerpse correctionele rechtbank te verantwoorden. Het Riziv beschuldigt hem immers van subsidiefraude. Herremans riskeert een maand cel, een boete van 3.500 euro en de terugbetaling van zijn invaliditeitsuitkering van 21.600 euro die hij ontving tussen 2002 en 2005. De hele zaak draait rond het gegeven dat Marc Herremans activiteiten ontplooide terwijl hij een uitkering kreeg. De uitspraak volgt op 1 oktober.

Het openbaar ministerie beroept zich in deze zaak op een attest van februari 2002 waarin Marc Herremans zich akkoord verklaart om elke wijziging in zijn situatie onmiddellijk te melden.

Herremans zou in de fout zijn gegaan door de oprichting van 'To Walk Again' en 'To Walk Again Events' . To Walk Again organiseert fondsenverwerving en lezingen, To Walk Again Events is de motor achter de Marc Herremans Classic.

Johnny Maeschalck, Marcs advocaat, eist de vrijspraak. "Ik begrijp niet dat dit tot een zaak voor de correctionele rechtbank is kunnen komen. De dagvaarding is nota bene in de bus gevallen op de dag dat Marc bij de koning gelauwerd werd voor zijn inzet. Iedereen wist waar hij mee bezig was. Niemand heeft hem er op attent gemaakt iets te moeten betalen", aldus de advocaat. "Hij heeft nooit aan zijn activiteiten een inkomen overgehouden. Alles ging naar de fondsen. Marc kan niet lopen, maar kan ook niet stilzitten. Is dat dan verboden?"