Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Compleet handboek triatlon
Gear

Compleet handboek triatlon

boek_herremans_vdb
Afgelopen weekend liep ik in de Standaard Boekhandel en zag een net binnen gekomen doos met boeken. Mijn aandacht werd direct getrokken omdat het woord Triatlon in het groot op de cover stond. 

Het boek met een gids zijn waarmee idereen aan de slag kan om naar eigen capaciteiten en doelstellingen, zelf een trainingsschema op te stellen om naar een triathlon toe te werken. De principes van de trainingsleer worden uit de doeken gedaan, en je vindt uitgewerkte voorbeeldschema’s om je op de 3 disciplines voor te bereiden.
 
In het boek wisselen theoretische modellen en voorbeelden uit de praktijk elkaar af. Op volgende vragen probeert schrijvers Paul Van den Bosch en Marc Herremans een antwoord te geven op vaakgestelde vragen als:
  • Hoe vaak en hoe hard moet ik trainen voor elk van de drie disciplines?
  • Hoe kan ik mijn zwemtechniek verbeteren voor een snellere tijd?
  • Wat moet ik de dagen voor de triatlon eten en hoe tank ik tijdens de wedstrijd bij?
  • Wat is overtraining precies en hoe voorkom ik het?
  • Hoe kan ik blessures tegengaan?
 
Paul Van den Bosch heeft als toptrainer al heel wat grote atleten onder zijn vleugels genomen. Zo werkt of werkte hij reeds samen met Luc Van Lierde, Marc Herremans, Peter Croes en Sven Nijs. Naast topsporters, begeleidde hij ook een aantal mensen om in een jaar tijd, komende van een fysieke conditie van nul, een volledige marathon te lopen.
Van den Bosch schreef al enkele boeken over trainen met hartslagmeter en trainingshandboeken voor lopers en fietser. 
 
Marc Herremans hoeft eigenlijk niet voorgesteld te worden. Marc finishte in 2001 als rookie op een sterke 6e plaats tijdens de Ironman van Hawaii. Er lag een gedroomde triathlon carrière voor hem weggelegd, tot hij enkele maanden later op training zwaar ten val kwam en verlamd in een rolstoel terecht kwam. Herremans liet het er niet bij en vocht terug. Samen met zijn coach Paul, keerde hij terug naar Kona om er de wereldtitel voor handcycle atleten te pakken.
 
Het boek ligt in de boekhandel en kost €24,95 
 
boek_herremans_vdb