Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Triathlon Zundert verdwijnt van de kalender

ZUNDERT РDe triathlon van Zundert heeft deze zomer haar laatste editie beleefd. Het bestuur legt het bijltje erbij neer. E̩n van de redenen is het fors kleiner geworden deelnemersveld. De bestuursleden hebben al eerder aangekondigd te zullen stoppen of het rustiger aan te willen doen.

Twintig jaar geleden werd de eerste triathlon in en rond Zundert gehouden. Het evenement werd geroemd om de strakke organisatie en was jarenlang een van de weinige internationale topwedstrijden in Nederland. Jaarlijks kwamen internationale topatleten naar Zundert. Tal van wereldtoppers verschenen aan de start, in de hoop punten te vergaren voor Olympische kwalificatie.

In 2006 kwam Zundert in de problemen door de aanwezigheid van waterpest en een forse meerval in de visvijver van De Mosten. Woekerende waterplanten maakten het zwemmen in de plas onmogelijk. De karpers, die de vegetatie kort zouden moeten houden, werden keer op keer opgegeten door een meerval van anderhalve meter. Een alternatieve zwemlocatie was niet voorhanden, zodat de triathlon in 2006 niet door kon gaan. In 2007 maakte de De Bode Triathlon een rentree op de Nederlandse wedstrijdkalender, maar kreeg – mede door concurrentie van Nieuwkoop in hetzelfde weekeinde en het feit dat Zundert dit jaar geen ETU-wedstrijd meer was – een relatief mager aantal deelnemers aan de start.