Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

De eerste ontgoocheling is al wat doorgespoeld maar de kater blijft… (Rob Woestenborghs

Rob Woestenborghs was in bloedvorm op het WK duathlon te Richmond. Er was waarschijnlijk een podiumplaats voor hem weggelegd. Helaas was dit buiten de scheidsrechter gerekend die Rob een zwarte kaart gaf omwille van "drafting"… 

Lees Rob's wedstrijdverslag. 

Het zonnige Richmond (USA) was het decors voor het WK Long Distance. Tijdens het eerste lopen(15k) braken Yakolev(RUS) en Spong(ZA) de wedstrijd open. Al snel werd er een kopgroep gevormd met daarbij al de favorieten. Na een 5tal kilometer ging het tempo opnieuw de hoogte in en scheurde de kopgroep langzaam maar zeker uiteen. Joerie Vansteelant liep samen met Yakolev aan de leiding, op een korte afstand volgde ik samen met Garcia(ESP). Achter ons vormde er zich een grotere groep van zo’n 7à8 atleten, waaronder ook Koen Maris. Na 15 kilometer was Joerie zijn voorsprong opgelopen tot een kleine minuut. Van toen af wist ik al dat Garcia en ik voor de 2de plaats mochten strijden.

Eenmaal op de fiets verloor ik, door de slechte staat van het wegdek, al snel mijn vloeibare voeding en mijn C02 patroon. Garcia en ik trachten ombeurten het tempo, op reglementaire afstand, te bepaalden in de achtervolging. In één van de bochten nam Garcia het tempo over waardoor ik en heel even in een drafting positie kwam. Geheel ten onrechte gaf de official me, zonder waarschuwing, direct een zwarte kaart. Ik ging in discussie en even later had ik nog een 2de zwarte kaart aan mijn been wegens protest. Hier reed ik dan, volledig te neergeslagen, na 10 kilometer met 2 zwarte kaarten en zonder vloeibare voeding…. Even later kwam Koen Maris aansluiten en stormde we Yakolev voorbij. Na één ronde kon ik in de bevoorradingszone toch nog wat gelletjes aannemen van coach Reinout. Vooraan reed Joerie steeds verder weg en uit de achtergrond hoefde we niets meer te vrezen. Het was vooral Koen Maris die de forsing bleef voeren. Als betere loper bleef Garcia afwachtend en bij mij was de goesting volledig over. Na 75kilometer wisselde ik als 2de op en mocht eerst 4 minuten uitrazen in de “penalty box”. In de verte zag ik Garcia en Maris het duel voor de ander medailles uitvechten…

Het tweede lopen was een maat voor niets en zwaar ontgoocheld finishte ik als 9de. Al snel besefte ik wat Joerie Vansteelant vandaag verwekelijkt had. In deze moeilijke periode zo’ grootste prestatie neerzetten getuigd van enorm grote klasse. Vandaag was hij absoluut “unbeatable”….

Volgende wedstrijd: 11/11 Powerman Maleisië

groeten
Rob