Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Red Bull geeft je vleugels
Gear

Red Bull geeft je vleugels

redbull
De dag van vandaag worden geen echte slechte fietsen meer op de markt gebracht. De technologie en materialen zijn op de spits gedreven. Het is bijna onmogelijk om echt nog met spectaculaire veranderingen op de proppen te komen. Toch proberen fabrikanten met behulp van computer modellen en windtunnel testen nog een paar percentjes winst op het vlak van aërodynamica. 

 
De Red Bull Aerowave, verkocht door het Duitse Rose Versand, is eigenlijk een Teschner die onder een ander label is uitgebracht. Het is een monocock carbon frame dat in de windtunnel zijn toch wel opmerkelijke vorm mee kreeg. In de schuine buis tussen balhoofd en trapas zitten enkele bochten.

redbull2
Het achterwiel verdwijnt, zoals bij de meeste aëroframes tegenwoordig, in de zadelbuis.

Opmerkelijk is de verstelbare kop van de zadelpen. Er werden een aantal gaten met schroefdraad in de kop voorzien, zodat de rijder zelf de vrijheid krijgt om meer naar voor (aërodynamischer) of meer naar achter(comfortabeler) op de fiets te zitten.

redbull_zadelpen