Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO atleet Michael De Wilde is klaar voor de IM Florida
Nieuws

SMO atleet Michael De Wilde is klaar voor de IM Florida

michaeldewildeOp zaterdag 3 november om 7u start in Panama City Beach de eerste selectiewedstrijd voor de Ironman Hawaii 2008. Michael Dewilde, atleet van het SMO-Triatlon Team, tracht er tussen 2200 andere atleten een ticket te bemachtigen in zijn leeftijdscategorie 25-29 jarigen. De wedstrijd bestaat uit 3,8 km zeezwemmen over 2 ronden, 180 km fietsen langs de winderige "highways" en een afsluitende marathon (42,125 km) langs de kustlijn over 2 ronden. In totaal staan 75 mannelijke en een 30-tal vrouwelijke professionele atleten aan de start van het evenement.

 
"De voorbereidingen verliepen heel goed, met de geboorte van ons dochtertje was mijn nachtrust soms wat verstoord. Maar mijn vrouw, familie en vrienden hebben daar goed bijgesprongen, zodat ik  toch de geplande trainingen kon afwerken. Ik ben samen met teammanager Jan Savat sinds enkele dagen afgereisd naar Florida om de laatste voorbereidingen te treffen ter plaatse. Ook een goede acclimatisatie en parcoursverkenning zijn essentieel om op alles voorbereid te zijn. Het is een zwaar fietsparcours waar steeds veel moet gewerkt worden op de fiets en je hebt geen stukken waar je kan recupereren. Dit bevalt me wel. Ook aan mijn looponderdeel heb ik de laatste weken serieus gewerkt, want kan daar nog een grote stap zetten. Ik heb er echt zin in." aldus de Sentenaar.
 
Op de deelnemerslijst staan gekende namen als Bryan Rodes (Nzl), Jonas Colting (Swe), Steffen Bayliss (Gbr), Vuckovic (Ger), Vabrousek (Cze), Fachbach (Ger), Francois Chabaud (Fr), Faure Damien (Fr). Bij de dames staan Bella Commerford (Usa), Nina Kraft (Ger), Ninna Eggert (Ger), Katja Schumacher (Usa).
O.a. Stijn Demeulemeester, Alain Vervoort en Anne-Marie Dupont trachten de Belgische eer hoog te houden binnen een kwalitatief deelnemersveld op de lange afstand.
 
De wedstrijd kan live gevolgd worden op www.ironmanlive.com of www.ironmannews.com . Verdere info op www.michaeldewilde.com .