Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Getest : Reskin fietspleister
Gear

Getest : Reskin fietspleister

reskinIk doe reeds een jaar of 6 aan triathlon. En ieder jaar, bij het begin van de volume-opbouw sukkel ik met het zelfde probleem. Wanneer het aantal fietskilometers wordt opgedreven en ik trainingen van meer dan 2-3u en meer op de fiets zit, krijg ik last van zadelpijn. Een geïrriteerde huid, schuurwondjes en ontstoken haarwortels. Reskin zou deze pijn moeten verzachten.

Uiteraard begint alles met een correcte houding op de fiets en een fietsbroek met een goede “zeem”. Maar zelfs met de beste zeem, heb je nog steeds bij elke beweging een lichte wrijving tussen je huid en het zeem. Zeker wanneer de huid wat nat en week wordt door transpiratie, verhoogt de kans op schuurwondjes.

De mensen van Bioracer gingen op zoek naar een oplossing voor dit probleem en kwamen met de Reskin op de proppen. Reskin is een bi-elastische tweede huid pleister. Bi-elastisch, dus de pleister is rekbaar alle richtingen om oprimaal de beweging van de huid mee te volgen.

De klevende laag, de kant die op de huid wordt geplakt, is ontwikkeld in samenwerking met het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Het is dus een zelfde materie als die die gebruikt wordt bij de behandeling van brandwonden.

Reskin is te verkrijgen in verschillende vormen. Ik testte de fiets-pleister uit. Deze ziet er een beetje uit als een inlegkruisje. Je haalt de beschermstrip van de pleister en kleeft deze  goed aansluitend op je huid. Probeer zeker om plooitjes te vermijden. Eens de pleister bevestigd, trek je gewoon je fietsbroek aan en kan je vertrekken.

Ik heb een tochtje van 2u45 gefietst en had nadien niet het minste last van schuurwondjes of irritatie.

Na gebruik kan je de pleister uitspoelen met wat haarshampoo. Dit is blijkbaar de meest neutrale zeep op die dingen uit te wassen. Kleef men dubbel en laat het gewoon drogen. Als je de Reskin goed onderhoudt, kan je hem toch een 8-tal keer hergebruiken.

Uiteraard is het effect en de houdbaarheid best op een onthaarde huid.

Eén bikepatch kost €7.95, een doosje van 5 kost  €27.45.

Meer info op www.reskin.eu

reskin2