Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Marc Herremans veroordeeld

De uitspraak in de zaak Marc Herremans vs het Riziv is gevallen. Herremans werd door de Antwerpse correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van €500 en een celstraf van 8 dagen, beide met uitstel.

Met deze uitspraak komt een voorlopig einde aan de voor velen onbegrijpelijke vaudeville tussen Marc Herremans en het Riziv. Het Riziv, dat Herremans beschuldigde van subsidiefraude, krijgt van de rechtbank  – voorlopig – gelijk.

Herremans riskeerde een maand cel, een boete van 3.500 euro en de terugbetaling van zijn invaliditeitsuitkering van 21.600 euro die hij ontving tussen 2002 en 2005. De hele zaak draaide rond het gegeven dat Marc Herremans activiteiten ontplooide terwijl hij een uitkering kreeg.

Het openbaar ministerie beriep zich in deze zaak op een attest van februari 2002 waarin Marc Herremans zich akkoord verklaart om elke wijziging in zijn situatie onmiddellijk te melden.

Herremans zou in de fout zijn gegaan door de oprichting van 'To Walk Again' en 'To Walk Again Events' . To Walk Again organiseert fondsenverwerving en lezingen, To Walk Again Events is de motor achter de Marc Herremans Classic.

Volgens Johnny Maeschalck, Marcs advocaat, heeft Marc Herremans, integenstelling tot wat het Riziv stelde, aan zijn activiteiten nooit een inkomen overgehouden. Alles ging naar de fondsen. ,,Marc kan niet lopen, maar kan ook niet stilzitten. Is dat dan verboden?", klonk het eerder. 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.