Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Dewilde pakt ticket voor Hawaii 2008
Nieuws

Michael Dewilde pakt ticket voor Hawaii 2008

michael_florida
Zaterdag 3 november ll. stond de Eeklonaar Michael Dewilde aan de start van de Ironman Florida. Samen met 2200 andere atleten uit diverse continenten dook hij om 7u in de Golf van Mexico voor 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen. Met 80 professionele mannen en 30 vrouwen, was dit de sterkst bezette wedstrijd ooit na Ironman Hawaii. 

Michael legde een constante wedstrijd af. Hij zwom 55’32” (76e positie), schoof stelselmatig op naar voor en legde de 180 km af in 4u49′ (36e positie). Voor de afsluitende marathon had de SMO-atleet nog voldoende reserves over en kon nog enkele plaatsen opschuiven. Michael legde de loopproef af in 3u07′ (29e positie).

Hij finishte in een tijd van 8u56′ en eindigde hiermee 29e in het eindklassement. Hij werd 3e age grouper. Hiermee is hij rechtstreeks geplaatst voor Ironman Hawaii 2008. “Nu even genieten, mijn lichaam en geest laten herstellen van een lang triatlonseizoen. Enkele weken rusten en dan terug nieuwe doelen stellen voor volgend seizoen.” aldus Dewilde.

Stijn Demeulemeester legde beslag op een knappe 7e plaats, Alain Vervoort werd 117e. Anne-Marie Dupont werd 14e bij de dames.

Verdere info op www.michaeldewilde.com