Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oval: snij de lucht
Gear

Oval: snij de lucht

 

oval

 

Als we een prijs zouden mogen uitreiken voor de meest tot de verbeelding sprekende voorvork, dan gaat die zonder twijfel naar de Oval Jetstream.

Het minste wat je van de Oval Jetstream kunt zeggen, is dat het ontwerp tot de verbeelding spreekt.
Het algehele ontwerp van deze 465 gram wegende voorvork reduceert volgens Oval de weerstand van het voorwiel. Opvallends zijn echter de speciaal gevormde “twin blades”. Elk van de vorkbenen bestaat immers uit 2 carbon lamellen, die van elkaar gescheiden worden door 0,9mm brede uitsparingen.

oval3

Die uitsparingen trekken de turbulentie van de top van het voorwiel en geleiden de luchtstroom langs de lamellen, wat zorgt voor een gereduceerde luchtweerstand. Test wezen uit dat deze vork tijdens een tijdrit voor een tijdwinst tot 55 seconden kan opleveren. Nadeel is wel dat de vork snoeihard is. Het gehele ontwerp is dan ook op snelheid en niet op comfort gebouwd.

De Jetstream is UCI-goedgekeurd en is er in een uitvoering voor 700c en 650c-wielen en kan zowel met een schacht-diameter van 1″ of 1 1/8″ worden geleverd. Voor beide versies dien je €449 op te hoesten.