Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xentis Mark 1 TT : Beter dan een vol wiel
Gear

Xentis Mark 1 TT : Beter dan een vol wiel

xentistt
Koen Maris won eerder dit jaar de loodzware Powerman van Zofingen. Hij reed met de Xentis Mark 1 TT wielen. “Deze wielen zijn beter dan een vol wiel”, aldus Maris.

De Xentis Mark 1 TT is een carbonnen 4-spaak velg. De spaken hebben een propeller-achtige vorm en zijn zo ontwikkeld dat ze het aërodynamisch effect als dat van een vol wiel hebben. Maar het grote voordeel is dat deze wielen veel minder onderhevig zijn aan zijwind, dan wat bij een vol wiel wel het geval is.

Vooral bij het nemen van bochten, of bij sterke zijwind, zal de Xentis zijn stabiliteit behouden, waar een vol wiel begint tegen te wringen. In Hawaii mag om veiligheidsreden niet met een vol wiel worden gereden, dit wiel biedt de oplossing (ex-winnaar Faris Al Sultan rijdt met deze wielen).

De Mark 1 TT is met zijn 1590g (Tubes) en 1660g (bandjes) niet de lichtste wielset uit het Xentis gamma, maar de Mark 1 TT is puur gebouwd op aërodynamica.

De velg heeft geen alu rand (ook de banden-versie niet). Je moet dus speciale remblokjes voor carbon velgen gebruiken.

Het enige nadeel dat we bij deze velgen kunnen vinden, is dat je ze niet mag gebruiken bij stayer-wedstrijden. 4-spaken zijn immers niet door de ITU toegelaten.

De richtprijs bedraagt €1800 voor een set.

Leuk om mee te geven, is dat Xentis ook is uitgekomen met futuristisch ogend een tijdritstuur. Daar heb ik voorlopig geen verdere info over, enkel de foto.

xentis_stuur