Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Interview Rob woestenborghs

Het BLOSO prof-statuut van duatleet Rob Woestenborghs werd eerder deze maand verlengd. Ik liep Rob tegen het lijf op Expo-Vélo en had een babbeltje met hem.

Rob, hoe kijk je terug op 2007?
Met gemengde gevoelens. Ik was in zéér goede conditie dit jaar. Ik had veel meer getrained dan andere jaren. Mijn vorm was beter dan ooit. Ik heb eigenlijk nergens een conditionele terugval gehad, wat ik andere jaren wel had. Alleen op de cruciale momenten kwam deze conditie niet tot zijn recht. Op het WK kort in Gyor was ik ziek. Ik werd er wel nog 11e. Maar als je weet dat ik de week ervoor, met ongeveer het zelfde deelnemersveld, nog 3e werd, had er op het WK meer moeten inzitten. Nu ja, ziek zijn heb je niet in de hand, dus ik kan dat wel relativeren.
Op het WK lang was ik enorm sterk. Maar daar heb ik dan onterecht een kaart gekregen. Het was vrij in het begin van het fietsen. Ik had een tijdje op kop gereden en werd ingehaald. Net in een bocht nam mijn mede achtervolger Garcia over en vond de referee dat ik in drafting positie kwam. Ik kreeg een kaart. Ik was zo gefrustreerd en ben beginnen protesteren. Dat kostte me 4 minuten in de strafbox. Ik wisselde wel als 2e, maar de anderen wachten niet als je in de penalty-box zit. Ik werd uiteindelijk 9e.
Bij de Powerman Maleisië kon ik bij Joerie aanklampen. Joerie was zowiezo de sterkste van ons 2. Helaas heb ik daar de strijd moeten staken; Ik reed na 15km lek. Ik had het buisje van mijn schuimbommetje afgesneden om het sneller op het ventiel te kunnen schuiven. Maar het teutje schoot los en het schuim spuitte in alle richtingen. Game Over.

Maar je hebt toch ook je goeie momenten gehad!

Zeker en vast. Op het EK kort in Edinburgh werd ik 2e achter Benny Vansteelant. Ik won ook een GP in Frankrijk en het Frans kampioenschap lange afstand. Ik denk dat ik een van de meest regelmatig presterende atleten was dit seizoen. Dat is ook waar om mijn BLOSO contract werd verlengd. Maar ze hebben de lat voor 2008 wel wat hoger gelegd. Volgend jaar moet ik een podium op een WK halen.

En hoe was je triathlon seizoen?
Zeer goed, al blijft zwemmen mijn zwakste discipline. Ik heb de triathlon in Oudenaarde gewonnen. Op het BK 1/4 in Weiswampach verloor ik in het zwemmen 7 min op Peter Croes. Gelukkig was het een vrij selectief parcours. Ik werd 9e met een beste fiets en looptijd. Op het BK 1/4 in Butgenbach had ik een offday. De zwintriathlon was eigenlijk in de zware voorbereiding voor het WK lang. Dat was meer als tussendoortje.

Wat brengt het seizoen 2008? Vooral duathlon of ook triathlon?
Ik ben professioneel duatleet, dus mijn focus ligt nog op duathlon. Misschien doe ik volgend jaar wel wat IronMan 70.3 wedstrijden. Maar ik zou wel eens X-terra willen proberen. Mijn looptechniek zou goed genoeg moeten zijn.

En als je verder kijkt? Ga je Ironmans doen?

Ik hoop nog een jaar of 2-3 als prof te kunnen sporten om dan in Hawaii te stoppen met topsport. Daarna ga ik zeker blijven sporten maar puur voor het plezier. Ik wil tegen dat ik stop ook een osteopathie praktijk uit te grond stampen.