Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Strijd om het gewicht
Gear

Strijd om het gewicht

r3sl1

Op Bike-Motion in Utrecht pakte Isaac uit met een Sonic die amper 4,940kg woog. Voor Veltec, de importeur van o.a. Cervélo was dit een aanzet om op Expo-Vélo nog net ietsjes beter (=lichter) te doen. Op hun stand hing een vederlichte R3SL maat 61 van amper 4,580kg. 

Voor Cervélo komen de rij-eigenschappen van een fiets op de eerste plaats. Stijfheid en aërodynamica spelen daarbij een cruciale rol. Gewicht is niet de hoogste prioriteit bij het ontwerpen van hun kaders. De R3SL is een heel sterk, stijf kader waarop Fabio Cancellara in 2006 Paris-Roubaix wist te winnen. Toch is de R3SL is een superieur frame met een héél laag gewicht.

r3sl3 r3sl4

Voor de beurs werd een prototype van de nieuwe SRAM groep gemonteerd. Voor zadel en remmen werd carbon gekozen. De carbon wielen van Lew Racing wegen amper 800gr/set.

 r3sl2