Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De hel 2007 : een voorproefje
Nieuws

De hel 2007 : een voorproefje

dehel07.jpg
Aanstaande zondag gaan in Kasterlee de poorten van de Hel weer open. Uiteraard gaat het team van 3athlon.be weer door het vagevuur om dit evenement in beeld te brengen. Het belooft een vochtige aangelegenheid te worden Wink

Door de overvloedige regen van de afgelopen weken is de Kastelse omloop veranderd in een enorme modderpoel. Deze hindernis zullen de meer dan 200 ingeschreven deelnemers moeten trotseren om na 15km lopen, 105 km mountainbiken en als dessert nog 30 km lopen langs de rode loper de weg naar de eindmeet te halen. De uitdaging spreekt niet alleen plaatselijke atleten aan, ze komen uit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland. Zo noteerden we inschrijvingen uit Nederland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en zelfs Venezuela!

Onder de favorieten o.m. plaatselijke held Jan Daems , die reeds tal van ereplaatsen verzamelde in de zwaarste lange-afstandsduatlon ter wereld te Zofingen (CH). Hij komt voor het eerst aan de start in de wedstrijd die hij vijf jaar geleden zelf oprichtte en de voorbije jaren organiseerde. Het is zijn droom om hier voor eigen volk op het hoogste schavotje te staan en hij heeft er dan ook alles voor gedaan.

Zo laste hij onlangs een trainingsstage in op Mallorca waar hij ettelijke trainingsuren volbracht. Hij kan de opvolger worden van zijn dorpsgenoot Bart Van De Water die de wedstrijd reeds tweemaal op zijn naam zette. Jef Vranckx uit Mol (vorig jaar 2°), Pieter Bracke (reeds 2 maal tweede) en Camille Hendriks uit Reusel worden hun naaste belagers. Deze laatste won enkele weken geleden voor eigen volk een off-roadduatlon over de halve afstand.

Bij de dames is de Nederlandse Alieke Griffioen titelverdedigster.
Alles heeft plaats op zondag 16 december in en om sporthal Duineneind en de school De Mast te Kasterlee.