Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

6e Winterduathlon Kasterlee

Jef Vranckx en Alieke Griffioen winnen de 6e hel van Kasterlee 

Een 170 tal atleten startten om 8:01:25 voor de 15 km lopen – 105 MTB en nogmaals 30 km lopen. Het vroor licht bij de start maar het zou zonnig worden met lichte Noordenwind bij een temperatuur van 3 graden. We hebben hier al erger meegemaakt. Joeri Vansteelant gaf het startschot na 1 minuut stilte ter nagedachtenis van zijn overleden broer Benny.

Wedstrijdverloop:  8 atleten vooraan na 5 km lopen waaronder Benny Coopmans, Jef Vranckx en Jan Daems. Na 9 km was dit groepje uitgedund tot 5 atleten; Benny Coopmans, Paul Hendrickx, Jan Daems, Marc Byloos en Pieter Bracke.  Jan Daems wisselde buiten van kledij en vertrok als eerste met de fiets voor Pieter Bracke en Benny Coopmans. Na 2 rondes fietsen reed Jef Vranckx gevolgd door Ludwig Willems (vanop plaats 29 teruggekomen) en de Nederlander Camille Henderickx. Hans Vandenbuverie volgde al op 7 minuten op plaats 4. Benny Coopmans en Pieter Bracke reden op plaats 8 en 9. Maar in ronde 3 gaf Benny, zoals voorspeld voor de start door hemzelf, op om zijn zomerseizoen niet te hypothekeren. Jan Daems volgde al op 18 minuten op plaats 13 na een defect aan zijn fiets in de eerste ronde. Hij moest eigenhandig een nieuw versnellingsapparaat installeren.
Alieke Griffioen bouwde haar voorsprong stelselmatig verder uit; na drie fietsrondes was dit reeds 13 minuten op de tweede dame Geudens Griet. Bruynickx Myriam volgde op stek drie met enkele minuten achterstand.
Net voor de aankomst in de fietsstalling haalden Ludwig en Camille Jef Vranckx bij. Ze hadden er toen reeds 5:12:02 wedstrijdtijd op zitten. Hans Vandebuverie kwam 12 minuten later als vierde de stalling binnen en 2 minuten later Pieter Bracke. Bij het lopen startte Camille Vranckx sterk voor Jef Vranckx en Ludwig Willems die de rol even moest lossen. Na een half uur lopen had Jef reeds 1’30" voorsprong op Camille genomen. Er waren toen nog maar 25 atleten aangekomen met de fiets. Na 11 km was de voorsprong opgelopen tot 2’15" op Camille en 7′ op Ludwig. Na 1 loopronde van 1u1’10" kwam Jef nog als eerste door maar had Pieter Bracke reeds plaats 3 te pakken op 11’30, Marc Byloos was reeds 4°. Ludwig was teruggezakt naar plaats 5 op bijna 14 minuten. Wim Dewaele was reeds opgerukt naar de 6° plaats, Hans Vandebuverie liep op de 7° stek. Jan Daems volgde op 24′ maar was sterk aan het remonteren. Alieke reed na fietsronde 2 op de 51° plaats algemeen maar viel terug naar de 73 plaats door een wegvergissing. Geen nood echter aangezien haar voorsprong gigantisch groot was.  Griet Geudens werd nog voorbijgegaan in het fietsen door Myriam Bruynickx.

pdf Uitslag de Hel van Kasterlee 2007
pdf Uitslag per reeks