Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Spinergy opnieuw vlot verkrijgbaar

Na een aantal jaren zonder invoerder in de Benelux, zijn de wielen van het Amerikaanse Spinergy nu weer vlot verkrijgbaar. De Nederlandse on line aanbieder Snelle Wielen (www.snellewielen.nl) wordt de nieuwe Benelux-invoerder.

Spinergy is vooral bekend door de Rev-X, een full carbon wielset met acht (!) vlakke spaken in voor- en achterwiel. De wielen waren niet superlicht, maar hadden er goede aërodynamische eigenschappen. Omdat de vlakke spaken bij valpartijen echte scheermessen bleken, werden ze al snel door de UCI verboden.

Tijdens niet-stayertriatlons wil je ze nog wel eens tegenkomen, omdat een setje tweedehands Spinergy’s vrij voordelig op het net te vinden is, waardoor carbon aerowielen ook voor atleten met een beperkt budget mogelijk zijn.

Voor zijn nieuwe wielen is Spinergy afgestapt van het full carbon-principe. Tegenwoordig bestaan de wielen uit een hoge, halfhoge of lage carbon velg (tube of draadband) met kunststof spaken die, volgens Spinergy lichter en steviger zijn dan de gebruikelijke stalen spaken. Bij Spinergy zelf spreken ze van de PBO Fiber Spoke Technology.

Je ontdekt het aanbod op http://www.snellewielen.nl/?p=productsList&iCategory=18