Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topatleten en sponsors ondertekenden hun contracten met ATRIAC
Nieuws

Topatleten en sponsors ondertekenden hun contracten met ATRIAC

atriac.jpg

Op vrijdagavond 11 januari 2008 had in het zwembad Ieperman te Wilrijk de officiële ondertekening van de sponsorcontracten plaats voor ATRIAC. Sinds 2006 kan de Antwerpse Triatlon en Duatlon club rekenen op de steun van de Stad Antwerpen voor haar topsportfonds. ATRIAC kreeg opnieuw akkoord voor het seizoen 2008 en ook voor 2009 van de Stad Antwerpen. Buiten deze subsidie wordt ATRIAC al enkele jaren ondersteund door trouwe sponsoring van GMAN en COMAP. Vanaf dit jaar worden de middelen verder uitgebreid door een bijkomende nieuwe sponsor AA Sport Drinks

Vanzelfsprekend wil de club deze middelen nuttig besteden en werkt ze daarom aan de opbouw van een professionele structuur voor het topsportfonds. Meer dan 20 atleten van de beloften, het young future team en future team kunnen beroep doen op de steun van dit fonds en gingen dus een verbintenis aan met ATRIAC. Bart Aernouts, Lander Dircken, Marc Geerts, Sofie Goos en Bert Jammaer vormen de kern van het team.

Bart Aernouts is zijn tweede seizoen bij ATRIAC. Vooral de professionele werking van de club spreekt hem aan. Hij vindt het ook bijzonder noemenswaardig dat de club zich 100% inzet voor zowel de recreant als de topsporter. Bart gaat zich gedurende de eerste helft van het jaar vooral focussen op duatlon, met als hoofddoel het EK duatlon SD – Serres Griekenland eind mei. Ondertussen blijft hij het zwemmen onderhouden en na het EK zal hij zijn triatlonplannen herbekijken. Verder zal Aernouts deelnemen aan een aantal duatlon wedstrijden in Frankrijk, voor een Franse club, waar hij eveneens deel van uitmaakt.

Lander Dircken is reeds enkele jaren bij de club en merkt daardoor ook de evolutie op professioneel vlak binnen ATRIAC goed op. Lander’s doelen liggen vooral op Europese wedstrijden, een selectie voor het EK Elite midden mei, deelname in Vancouver begin juni en midden september het EK voor beloften. Hij wil liever geen uitspraak doen over de eventueel te behalen plaatsen en hoopt dit jaar nog progressie te maken in het zwemmen en het lopen. In België zal hij deelnemen aan het BK in Kortrijk.

Marc Geerts traint al jaren in het Antwerpse maar ging pas dit jaar een verbintenis aan met ATRIAC. Vooral de gestructureerde werking en de goede ondersteuning hebben hem doen beslissen om voor ATRIAC uit te komen. 2008 ziet Marc als het jaar van bevestiging op internationaal vlak. Hij neemt deel aan de selectie voor het WK U23 te Vancouver in juni en het EK in Spanje in september. Op nationaal vlak staat het BK kwart triatlon in Kortrijk aangestipt, waar hij in 2007 de overwinning behaalde. Marc kiest voor een gezonde mix tussen nationale en internationale wedstrijden en wenst op die manier zijn startrecht op de wereldbeker te behalen.

Sofie Goos verdedigt al enkele jaren de ATRIAC-kleuren en voelt zich naar eigen zeggen dan ook heel "relaxed" in de club. Haar voornaamste doelen in 2008 zijn de Belgische podia blijven veroveren tijdens BK’s en in de Ironman van Lanzarote de top vijf halen bij de vrouwen. De Ironman 70.3 in Antwerpen is ook een belangrijke thuiswedstrijd voor Sofie. Of ze in Brasschaat zal deelnemen is nog niet helemaal zeker, ze wil eerst afwachten hoe goed ze de triatlon van Lanzarote heeft verteerd.

Bert Jammaer was tot zijn 24ste ATRIAC-lid. Daarna kwam hij drie jaar uit voor een andere club. Vanaf dit jaar koos hij opnieuw voor ATRIAC. In 2007 werd Bert vierde op de Ironman in Lanzarote. Dit jaar streeft Bert naar een podiumplaats in Lanzarote. Vanzelfsprekend wil hij zich opnieuw plaatsen voor Hawaii en hij wenst daar in 2008 te finishen binnen de top tien. Op nationaal vlak krijgt de Antwerp Ironman 70.3 zijn speciale aandacht, gezien hij zelf van Antwerpen afkomstig is en hij reeds in 2006, met een vierde plaats, een schitterende prestatie leverde op deze wedstrijd.

Ben Braem, Topsportcoördinator en Lieve Caers, Assistent Topsportcoördinator gaan heel gedetailleerd te werk in de uitbouw van deze topsportwerking. Zo werden er goede afspraken gemaakt tussen de topatleten en ATRIAC, gebaseerd op respect, zelfdiscipline en wederzijdse communicatie. Van de topatleten wordt een gestructureerd jaarplan, periodeplan en actieplan verwacht.

Buiten deze verwachtingen, heeft Ben Braem uiteraard ook hoge verwachtingen op sportief vlak. In de toekomst ziet hij sterk verbeterde prestaties van het young future- en future-team. Ook bij jeugd A en C kan er heel wat worden waargemaakt in 2008 volgens de topsportcoördinator. Bij de Junioren hoopt hij op minstens twee podiumplaatsen en bij de beloften is er zeker nog verdere ontplooiing mogelijk.

ATRIAC bestaat sinds 1984 en telt ondertussen ong. 180 leden. Naast het topsportproject biedt ATRIAC uitgebreide trainingsmogelijkheden aan atleten op elk niveau. In het voorjaar volgt een persconferentie over het komende seizoen, met onze toppers zoals ook Peter Croes en Jim Thijs.

Deze ATRIAC-leden worden tevens gesteund door het topsportfonds.
Meer info over ATRIAC via Dirk Gerlo, voorzitter@atriac.be of via de website www.atriac.be .