Frederik Van Lierde 2e in Ironman 70.3 Zuid Afrika

Belgen scoren de laatste jaren al heel goed op de Ironman van Zuid Afrika. Gerrit Schellens won er reeds de volledige Ironman. Kathleen Smet werd er al 2e.

Dit jaar stond er voor het eerst een Ironman 70.3 op het programma in Zuid Afrika, meer bepaald in Buffalo City. Aan de start slechts 1 Belg, maar wat voor een. Europees kampioen Frederik Van Lierde. Ondanks een schitterende conditie, moest Van Lierde genoegen nemen met een 2e plaats.

Frederik kwam als tweede uit het water met acht seconden achterstand op Fraser Cartmell. Tissink Raynard (Zuid-afrikaan, won reeds 5 Ironmans) volgde op 44 seconden van Frederik. Frederik kwam snel aan de leiding tot aan 35 km Raynard Tissink hem passeerde. Deze kon uiteindelijk aan het looponderdeel beginnen met 3min 15sec voorsprong. De andere atleten werden weggeblazen en volgenden al op meer dan 8 min van Frederik. In het looponderdeel kon Frederik nog een mooie remonte inzetten en naderde tot op 1 min 23 van de winnaar. Reeds enkele foto’s te vinden op www.frederikvanlierde.com (later meer)

Frederik zijn volgende wedstrijd, Ironman New – Zeeland op 1 maart 2008, dit wordt tevens zijn eerste volledige Ironman triathlon.

Voor alle triatleten nog een extra’tje. Op 23 maart 2008 (Pasen) organiseert Frederik een duo wedstrijd ‘bike and run’. Meer info en inschrijvingen zie www.bikeandrun.be

1 TISSINK, Raynard 8/2/1 34 00:19:25 02:15:08 01:25:09 04:03:02
2 VAN LIERDE, Frederik 2/3/2 28 00:18:41 02:19:09 01:23:25 04:04:25
3 CARTMELL, Fraser 1/4/3 25 00:18:33 02:27:46 01:21:01 04:10:40
4 BACHOR, Konstantin 9/5/4 23 00:19:25 02:26:59 01:24:01 04:13:37
5 STORM, Carl 5/9/5 28 00:18:49 02:30:35 01:27:57 04:21:40
6 CUNNAMA, James 21/11/6 24 00:21:22 02:32:10 01:25:54 04:23:11
7 AMBROSE, Paul 11/7/7 23 00:19:27 02:28:26 01:32:53 04:24:00
8 PERTUSATI, Gabriele 4/8/8 34 00:18:46 02:29:09 01:33:45 04:25:17