Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het WK LD duathlon komt terug naar Geel
Uncategorized

Het WK LD duathlon komt terug naar Geel

 

wkgeel.jpg

Begin dit jaar kreeg de organisatie van de Powerman Geel het aanbod om het ITU WKDuathlon Long Distance(20-80-10) te organiseren. De organisatie was zeer vereerd met deze vraag en ging op het aanbod in.

Het is niet enkel om Benny te herdenken maar ook de mogelijkheid te geven om onze Belgische toppers te zien schitteren. We hebben nu eenmaal de beste duatleten ter wereld!

Het evenement vindt plaats in het weekend van 10 augustus in het centrum van Geel. Alle wedstrijden vinden plaats op dezelfde dag. Eerst start er een kortere wedstrijd (City Duathlon 3km lopen -20km fietsen -3 km lopen )  die opengesteld is voor iedereen.

Nadien vertrekken de elites mannen en vrouwen voor hun wereldkampioenschap, een beetje later zijn Age-groepers (liefhebbers) aan de beurt, die elk in hun leeftijdscategorie strijden om het eremetaal. Dit zal allemaal omkadert worden met randanimatie zoals een ceremonie, expo, optredens, pastaparty ….

Het zal zeer moeilijk worden om het grote succes van 2004 te herhalen. Doch zullen Dirk Douwen en zijn team alles in het werk stellen om ook dit WK zeer hoge toppen te laten scoren, zodat atleten, toeschouwers en sponsoren terug kunnen blikken op een prachtig WK.

Meer info op www.powerman.be