Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen nemen zwemloop over
Nieuws

Belgen nemen zwemloop over

podium_roosendaal.jpg

De zwemloop mag dan een Nederlandse uitvinding zijn uit 1986, de Belgen maken momenteel de dienst uit in het Grontmijzwemloop circuit in Zeeland (Nl).  Op de 1 km zwemmen en 10 km lopen wisten zich slechts twee Nederlanders bij de beste tien te plaatsen.  

p de kilometer zwemmen in het zwembad De Stok waren de Belgen al razendsnel met Tom Van der Hoogstraete (SMO-Team – Waarschoot) die in de eerste serie de snelste tijd van 11 minuten en 28 seconden liet noteren, Frederik De Vreese (SMO-Team – Lovendelgem) had slechts 2 seconden meer nodig. Erik Simon Strijk (Etten Leur) was de snelste Nederlander in 13.07, voor de circuitwinnaar van vorig jaar Armand Laven (Engelen) die eerder verstek moest laten gaan met een dubbele longontsteking. Remy Vasseur (Vlissingen) was nog niet hersteld van zijn trainingsstage op Lanzarote en verliet pas als tiende het water. De topzwemmer Van der Hoogerstraete zakte terug naar de zesde plaats. Jim Thijs (Atriac – Overijse) had in het besneeuwde Roosendaal wel goede benen en won evenals vorig jaar de lange zwemloop in 46 minuten en 28 seconden voor Sander Dobbelaere (SMO-Team – Watervliet) en Bram Crikemans (Atriac). Erik Simon Strijk won een plaats met het lopen en werd de snelste Nederlander op de vijfde stek. De atleten De Vreese, Dewilde en De Caluwé werden respectievelijk 4e, 7e en 9e in het eindklassement.

Vasseur liep ontspannen naar de achtste plaats met een achterstand van ruim drie minuten op de winnaar. Bij afwezigheid van Anne Kwist (Tholen) werd de vrouwenrace gewonnen door Corine Nelen uit Edam. Ook ex-zwemmer Frederiek Dormaels (Gent) maakte een mooi debut met een zwemtijd van 11’56" en een 22e plaats in het eindklassement