Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joerie Vansteelant wint GP van Château-Renault
Nieuws

Joerie Vansteelant wint GP van Château-Renault

gp_duathlon_joerie.jpgJoerie Vansteelant heeft het GP duatlon seizoen in Frankrijk geopend met een klinkende zege in Château-Renault. In de eerste vijf kilometer lopen volgde Joerie op korte afstand van leiders Cyrille Ballester en Lino Barruncho. Al tijdens de eerste van vijf ronden fietsen (30 km in totaal) kwamen acht renners vooraan te zitten. Onder hen drie Belgen: Joerie Vansteelant, Rob Woestenborghs en Kris Coddens. In de derde ronde gingen Rob en Joerie in de aanval, samen met Nicolas Capoferri. In de slotkilometers kreeg Rob Woestenborghs een lekke band waarna hij de wedstrijd moest verlaten. Vansteelant zette door en liet ook Capoferri achter zich. Met tien seconden voorsprong wisselde hij voor de laatste loopproef van opnieuw 5 kilometer. Tijdens die afsluitende run kreeg hij het gezelschap van ploegmaat Sergio Silva en samen stormden ze over de aankomstlijn. Samen met de mooie vijfde plaats van Kris Coddens betekende dit een overtuigende zege voor Mulhouse, de ploeg van de twee Belgen. De favoriete ploeg, Marville, eindigde pas tiende door het uitvallen van Woestenborghs en het niet starten van Jurgen Dereere, vorig jaar nog winnaar in Château-Renault.

De uitslag van de andere Belgen:

25 Nicolas d’Harveng

27 Jeroen Maetens

31 Bart Aernouts

45 Loïc Helin

59 Alexis Choteau

Bij de dames werd Doumic Letot 25ste, waarmee ze haar club Charleville Tri Ardennes naar de zesde plaats hielp.