Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
getest: Orca Equip
Gear

getest: Orca Equip

Een tijdje geleden stelden we je het hele 2008-gamma van Orca voor. Het RS1 full sleeve-speedsuit  voelden we eerder aan de tand. Vandaag tijd voor een tweede luik: de Orca Equip. Een wetsuit dat voor een prijs van om en bij de €200 euro over de toonbank gaat. Maar… wat moet je je bij zo’n instap-pak voorstellen?equip.jpg

De Equip is het instapmodel van Orca. Zelf geeft Orca het pak echter de slogan “the first step to speed” mee en spreekt over de Equip zowel over een instap- als over een trainingspak. Tijdens de doorregende paasvakantie zochten we zelf zonniger oorden op waar we de Equip aan een kennismakingstest onderwierpen.

Het minste wat je over de Equip kunt zeggen, is dat het pak fraai werd ontworpen. In tegenstelling tot instappakken waar we eerder mee zwommen, zijn de belijning en de afwerking ronduit fraai te noemen. Zowel aan de binnen- als de buitenkant zijn de naden perfect afgewerkt en nergens zijn slordigheden zoals resterende lijmranden of grove stikkingen te bespeuren.

Ondanks het feit dat dit een instappak is, is de Equip erg licht. Het aan- en uittrekken verloopt met een vlotheid die in een hogere prijsklasse niet zouden misstaan. Het pak zelf is soepel, maar nauw aansluitend. Pas dus best even en ga niet zomaar on line bestellen.

De Equip is zo ontwikkeld dat je over het water heen glijdt. De hele voorzijde is uitgevoerd in drie grote stukken SCS-coated HydroCell neopreen met een dikte van 5mm die ervoor zorgen dat je vrij hoog in het water ligt. In vijvers of kanalen speelt dat niet meteen een grote rol, in zee wen je het beste even aan het schommelen. Het drijfvermogen is echter over het algemeen uitstekend te noemen.

Onder de oksels zijn panelen in waterwerende Quadraflex met een dikte van 2mm aangebracht. Die geven je een bewegingsvrijheid die je eerder bij een duurder verwacht. Toch vonden we net in die panelen ons enige puntje van kritiek op de Equip: de Quadraflex-panelen zijn immers niet behandeld met een waterafstotende coating, zodat net daar wat meer wrijving ontstaat.

Kortom: ben je op zoek naar een betaalbare wetsuit om je eerste triatlon-stappen te zetten, of wil je er naast je dure wedstrijdpak ook een pak voor trainingen op na houden? Zoek dan niet verder en ga die Equip testen. Tijdens de komende weken zijn er meer dan gelegenheden te over om dat eens te gaan doen.