Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag ETU-cup Kreta (Marc Geerts)

Goed begonnen is half gewonnen – 13.04.2008

Vandaag ben ik 8ste geworden in de ETU-cup van Chania (Kreta). De overwinning was voor de Fransman Sylvain Sudrie. Daarmee is de kop eraf en zoals ik in de titel van dit verslagje aanhaalde vind ik dit een mooi resultaat om mee van wal te steken.

Aan het einde van de eerste van 2 ronden zwemmen in de historische haven van Chania werd ik nogal bruusk overzwommen en in het gewriemel achteraf verloor ik stilaan voeling met de kopgroep. Na 1500 bedroeg de schade op de eerste een kleine minuut. Gelukkig had ik met Stijn Goris, Lander Dircken en Kjell Verleysen 3 man rond mij die mee wilden rijden om de kloof te dichten. Op het lichtgolvende en bochtige parcours dat dwars door de binnenstad liep legden we er duchtig de pees op. Na 25km kwamen we met onze groep van ongeveer 20 man aansluiten bij de eerste 15 die voorop reden. Ondertussen was Sylvain Sudrie er samen met iemand anders vanonder gemuisd en had een dikke minuut voorsprong bij elkaar gefietst aan de 2e wissel. Ik was heel allert en schoof op het juiste moment naar voren. Zo kon ik als 3e van de groep wisselen en bleef zo gespaard van de gebruikelijke chaos die ontstaat als 30man tegelijk zijn fiets voor zijn loopschoenen ruilt.
Ik vertrok snel maar hield nog wat reserve achter de hand. Bij 33°C kun je immers beter niet te hard van stapel lopen. Dit rendeerde want na 3km kwam ik als 9e door. Ik verzwakte niet en kon in de laatste ronde nog 1 plaatsje goed maken. Zo eindigde ik 8ste in 1u49.

Ik ben heel tevreden met deze uitslag die trouwens mijn beste resultaat is in een Europabeker.