Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag ETU-cup Kreta (Kjell Verleysen)

Hello,

De eerste race tijdens deze prille seizoensstart werd beslecht in het bijzonder mooie Chania (Kreta) waar we een prachtige locatie cadeau kregen. Dit oud en bruisend vissersdorp was een perfect decor voor een bijzonder goed georganiseerde race.
Het was broeierig warm 33 graden en relatief weinig wind wat zware omstandigheden betekent want de afkoeling is dan een probleem en veel drinken de boodschap.

De race startte met een deep water start (alle atleten in het water tussen een lijn wachtend op het schot) en was wetsuit toegelaten daar de watertemperatuur slechts 18 graden was.
De start was redelijk chaotisch en het was vechten voor elke meter.
Uiteindelijk zat ik redelijk gebeiteld in een groep waarmee ik zonder forceren aan wal kwam.
Mijn wissel van zwem naar fietsen ging super en mijn suit was direct uit en ik zat als eerste  op de fiets van onze groep.
het bleek dat bijna alle belgen samen zaten en dus konden we aan een goed georganiseerde achtervolging beginnen op de kopgroep die circa 50 sec voor ons zat.
Ik had heel goede fietsbenen en kon mee het tempo bepalen en samen met andere landgenoten als Stijn Goris en Mark Geerts schuwden we de inspanning niet en hielden we het tempo hoog op dit zeer technisch en uitdagend fietsparcours.
Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kregen we aansluiting met de kop en werden we beloond voor onze inspanningen.
Ik positioneerde me direct vooraan omdat het anders te gevaarlijk was om met dit omvangrijke peleton door de smalle straatjes te vliegen.
Uiteindelijk kwam ik als 10e de wissel binnen gereden en na wat gewring met andere atleten kon ik als 20ste beginnen lopen.

Ik ben direct naar de kop gelopen en na 1.5km zat ik reeds in 2e positie(Sudrie was op de fiets ontsnapt en liep 20sec verder) maar toch voelden de benen niet super aan en had ik last van de hitte en zware omstandigheden.
Uiteindelijk vormde een mooi groepje met Van Es(NED),Tutikin(RUS),Nicholls(GBR) zich en konden we achter Sudrie beginnen jagen.
Van Es voerde een forcing door en ik moest hem laten lopen al liep hij slechts een 10 tal seconden voor me.
En na het uitvallen van Nicholls ging ik met Tutikin de laatste kilometer in.
Omdat we opgejaagd werden door een aantal hongerige honden konden we het tempo niet laten zakken en ging ik van te ver de sprint aan.
Het leek te lukken en ik kreeg 5m maar 30m voor de finish val ik stil en springt die Rus in extremis over me en weg podium.

4e was het verdict.
Zonder echt super benen en nog vermoeidheid van de zware 3weekse stage kan ik toch tevreden zijn met dit resultaat.
Ik heb allround goed gepresteerd en was vooral tevreden van een bijzonder sterk fietsnummer waarbij achteraf verschillende atleten vroegen of ik koersen had gereden in het voorjaar omdat de technische vooruitgang duidelijk zichtbaar was maar de waarheid is dat ik gewoon veel frisser op de fiets zat als de voorgaande jaren door een goede winter en veel en hard trainen.
Ik stijg 62 plaatsen op de world ranking en kan post vatten op positie 142 wat me toch een mooie uitgangspositie geeft voor startrecht op world cups wat uiteraard het echte doel is!!

Nu het lichaam laten helen en volgende week proberen we ons kunstje te herhalen tijdens de ETU cup van Spanje die plaatsvindt te Pontevedra (Santiago de Compostella).

Ik groet u.

Kjell Verleysen