Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldtopper Miek Vyncke tekent bij SMO-Team
Nieuws

Wereldtopper Miek Vyncke tekent bij SMO-Team

miek_vyncke_smo.jpgDe 25-jarige Miek Vyncke, de bekende Meetjeslandse atlete met een ruim palmares bij diverse kampioenschappen in de duatlonsport, zal in 2008 de kleuren verdedigen van het SMO-Triatlon Team. Het voorbije jaar kwam de beloftevolle Maldegemse atlete niet aan de start van duatlons. In het voorjaar was ze actief in enkele wielerwedstrijden maar met wisselend succes.

Enkele valpartijen, blessures en ziekte gooiden roet in het eten. De laatstejaars studente geneeskunde zal in het voorjaar nog enkele wielerwedstrijden meerijden met de dameswielerploeg van Topsport Vlaanderen en vanaf mei zal ze zich volledig richten op duatlon. Dit jaar haalde ze al enkele mooie resultaten in wielerwedstrijden en dit doet het beste verhopen voor het vervolg.

Toen Miek een jaar of 10 was begon ze aan atletiek te doen maar door een blessure mocht ze gedurende een lange periode enkel nog fietsen. Van dan af legde ze zich toe op duatlon en inmiddels verzamelde ze in die discipline al een mooie erelijst. In 2002 werd ze wereldkampioene bij de juniores en in 2002 en 2003 was ze Belgisch en Europees kampioene. In 2004 werd ze wereldkampioene duatlon op de korte afstand bij de beloften! Dat jaar deed ze haar eerste ervaringen op als wielrenster op de weg aan het eind van het seizoen en tekende haar eerste contract bij een wielerploeg.

In het voorjaar van 2005 reed Miek enkele wegwedstrijden – ze werd 3de in de 1ste wegwedstrijd van het Belgische seizoen – maar duatlon bleef op de eerste plaats komen, samen met … haar studies geneeskunde! Zo werd ze half mei, in volle examenperiode, Europees Kampioene duatlon en in september voegde ze daar haar 3de wereldtitel bij. Ze finishte met ruim 3′ voorsprong op de eerstvolgende concurrente. Het WK ging door op een lastig parcours, met per ronde bij wijze van spreken een "Koppenberg", een "Kloosterstraat" en een "Muur van Geraardsbergen". De U23 race werd samen betwist met de elite-dames en Miek, toen nog belofte, eindigde op mooie 6de all-over. Miek oogstte zelfs nog luid applaus door in de voorlaatste fietsronde alle elite-rensters het nakijken te geven en met een snedige demarrage 25" voorsprong te nemen.

Begin 2006 reed Miek een aantal belangrijke wedstrijden op de weg, in de Omloop het Volk zat ze in de finale nog mee in de aanval. Nadien volgde een studeerperiode met het oog op de examens in het 5de jaar geneeskunde, met brio geslaagd overigens, en eind juli verlengde ze haar wereldtitel duatlon korte afstand in de categorie tot 23 jaar. Dit was haar 4de wereldtitel waarvan 3 op rij.

De voorbereiding op dit WK was nochtans niet makkelijk verlopen. Miek hervatte stevig de training na de examenperiode maar raakte geblesseerd aan de voet, enkele stressfracturen. Twijfels dus, bij de start, wetende dat de atleten een zwaar parcours voorgeschoteld kregen met zowel op het loop-als fietsparcours bijna geen meter vlak. Miek startte voorzichtig en na het lopen had ze achterstand opgelopen. In het fietsgedeelte haalde ze die volledig op en nam ze de leiding, waarna ze stand hield in het tweedee loopnummer.

Dit alles bood uiteraard schitterende perspectieven voor 2007 maar dat werd helaas een jaar om snel te vergeten. Kwetsuren en ziektes namen de bovenhand zodat Miek bijna een jaar zonder competitie zat.

Begin augustus gaat het WK Duatlon Lange afstand door in Geel en ze wil dan ook haar hoofddoel van maken dit jaar tussen de elites.

"Met deze laatste aanwinst voor het komende seizoen, hebben we een echte wereldtopper in huis gehaald. Miek is zeer gedreven en professioneel met haar sport bezig en zal nog enkele mooie dingen laten zien de volgende jaren. De nieuwe SMO-atlete is iemand met karakter en zonder capsones. En wie weet maakt ze ooit de overstap naar de lange afstand triatlon in onze SMO-uitrusting?" aldus teammanager Jan Savat.

Op 1 mei as. zal Miek samen met haar SMO-teamgenotes Melanie Matthys en Mieke Depoortere aan de start staan van het BK ploegenduatlon te Landen. Op vrijdag 18 april as. wordt het voltallige team voorgesteld aan de pers in het Godshuis te St-Laureins.

Palmares Miek Vyncke:
– Belgisch kampioene veldlopen cadetten en miniemen
– Winnares Cross Cup Junioren
– Diverse overwinningen bij regionale duatlons en SP duatlons
– Wereldkampioen duatlon 2002, 2004, 2005, 2006
– Europees kampioen duatlon Juniors 2002, 2003
– Europees kampioen duatlon Beloften 2004, 2005
– Belgisch kampioen duatlon korte afstand elite 2002, 2004
– Belgisch kampioen duatlon lange afstand elite 2003
– Sportlaureaat Oost-Vlaanderen 2005