Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Frederik Van Lierde breekt pols in IM 70.3 St-Croix

Geen Frederik Van Lierde in de uitslag van de halve Ironman van Saint-Croix. Frederik werd er vorig jaar 5de en was goed op weg om dit resultaat minstens te evenaren. Hij kwam als derde uit het water en fietste goed mee in de favorietengroep toen hij ongelukkig ten val kwam. In het plaatselijke hospitaal werd een polsbreuk vastgesteld. Frederik kon ons toch al zijn relaas doen.

Verslag IM70.3 Saint-Croix (Frederik Van Lierde)
 
Onmiddellijk was het mij duidelijk dat mijn pols gebroken was. De vorm die de overgang tussen hand en voorarm aannam zou menig mensen doen flauwvallen! Net of mijn hand plots enkele cm lager aanhechtte.

Het duurde meer dan een half uur voor een politieman mij naar de ambulance bracht en anderhalf uur na mijn val was ik al in het hospitaal … ISLAND TIME!
Na foto’s van de breuk was het nog eens 5 uur wachten alvorens de chirurg mij onder volledige narcose behandelde. Hij zette de radius (been aan de kant van de duim) terug op zijn plaats. In België zullen we moeten zien of er verdere ingrepen nodig blijken en hoe ik mijn revalidatie kan aanpakken.

Ik ben onmiddellijk positief beginnen denken, zagen en klagen heeft nu geen zin. Het kan mij enkel frisser aan de start brengen in Hawaii als ik door deze breuk enkele wedstrijden zou moeten missen.

Over de wedstrijd en het niveau dat ik haalde kan ik enkel maar tevreden zijn. Ik legde het ganse zwemparcours op kop af naast Sir Simon Lessing. Eens op de fiets zat ik comfortabel in de kopgroep met Lessing, Alexander, Al Sultan, …
Ik poogde enkele keren te ontsnappen maar ver lieten ze mij niet rijden. Omdat het mij te veel energie zou kosten om weg te blijven, besliste ik om in de groep te blijven en mijn energie te bewaren voor het lopen …

Nog een leuk detail, 5′ voor ik crashte komt Lessing naast mij rijden. ‘So smooth man, you should become a professional cyclist!’
Wat er wel zal op gewezen hebben dat ik er nog fris rondpeddelde.

Ik ben terug thuis vanaf dinsdagavond, hopelijk vallen de vluchten wat mee en kan ik de pijn goed doorstaan!

Bedankt aan iedereen die al mailde en zich al volop inzette voor mijn verdere behandeling thuis!
Greetz, see you soon!

Frederik

Dinsdag 6 mei is Frederik terug in België. Woensdag zal hij een heelkundige ingreep ondergaan in het ziekenhuis in Deurne. De verdere seizoensopbouw richting Hawaii zal naar verwachting niet in het gedrang komen; mogelijks ondergaat Frederiks wedstrijdplanning wel enkele wijzigingen.