Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met IronBertje Jammaer
Uncategorized

Interview met IronBertje Jammaer

bertje2.jpgIk belde gisterenavond nog even naar Lanzarote om Bert Jammaer te feliciteren met zijn overwinning. Dit is het gesprek dat ik met IronBertje had.

Ellen Van de Perre zorgde voor een mooie fotoreportage over Bertje. 

Dag Bert, hoe voelt het nu om een Ironman op je naam te staan hebben?
Eigenlijk dringt het nog niet helemaal door.

Was het je strategie om direct de wedstijd te domineren?
Het zwemmen ging heel gemakkelijk eigenlijk. Ik was als eerste bij de boei. Er is mij dan iemand voorbij gezwommen en ik heb de rest in 2e positie gezwommen. Na de wissel was ik dan direct als eerste weg. Het is wel speciaal om aan de kop achter die auto te rijden Dat is echt wel motiverend. Je kan alles controlleren, je moet in inhouden om weg te rijden of zo.

Werd je door de organisatie op de hoogte gehouden over de situatie in de wedstrijd?
Eigenlijk vooral door mensen aan de kant van de weg. Mijn vader riep me regelmatig informatie toe. En er stonden heel veel Belgen langs het parcours.

Was het je plan om direct weg te rijden op de fiets?

Ik zag vooral in Ain-Alar Juhanson de grootste concurrentie. Dus op hem moet je niet wachten hé. Ik ben een betere zwemmer dan hem. Dus ik kwam uit het water, sprong op de fiets en direct rammen. Ik had wel gedacht dat hij me ergens zou passeren, maar hij kwam dus niet. Ik ben binnengereden met 3,5 minuten voorsprong.
Het is een parcours dat me enorm ligt. Het is niet echt een klimparcours. Het is wel de Ironman met de meeste hoogtemeters, maar echt klimmen is er niet bij. Het is echt een parcours voor powerstoempers.

Heb je zwakke momenten gehad?

In het fietsen niet. In het lopen kreeg ik het na 15km al lastig. Tussen 20 en 25km was ik echt moe, maar toch kwamen die achtervolgers niet dichter. Dus ik dacht "iedereen heeft het moeilijk" en dat gaf me dan wel de moed om door te zetten. Bij het fietsen stond er heel veel wind, en dat had iedereen wel wat krachten gekost.

Toen ik de nummers 2 en 3 kruiste, heb ik steeds comedie gespeeld. Ik zat stikkapot maar  deed  steeds  alsof ik  nog fris zat om hen te kraken 🙂

Je seizoen is dus al zeker geslaagd. Wat staat er nog op je programma?
Ik start nog in Brugge, Brasschaat en Antwerpen. Nu ja, dat zal moeilijk zijn. Ik heb vorig jaar gezien dat Brasschaat voor mij te kort op Lanzarote volgt om 100% te presteren. Zowiezo, ik ben van in januari hard aan het trainen voor Lanzarote, ik heb California gedaan in voorbereiding van dit. Dus ik heb nu zeker wat tijd nodig om te recupereren. We zullen wel zien wat er nog inzit.

En Hawaii? Je neemt je ticket?
Ja, zeker en vast? Maar dat is pas oktober hé. Tegen dan sta ik er weer volledig.

Bert, geniet nog even van je roem en bouw er maar een feestje!

{gallery}nieuws/2008/lanza08/bertje{/gallery}