Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

WADA wil dat rechter zich onbevoegd verklaart

In de rechtzaak van triatleet Rutger Beke tegen het WADA eiste het WADA vanmiddag dat de Gentse rechter zich onbevoegd verklaart. Volgens het WADA kan het niet dat het als buitenlandse organisatie in ons land wordt gedagvaard.

,,Het WADA is een Canadees-Zwitsers orgaan en moet daarom in een van die landen gedagvaard worden", aldus WADA-advocaat meester Frédéric De Cock. Het WADA schuift de schuld voor de hele dopingzaak rond Rutger Beke in de schoenen van de labo’s van Gent en Keulen en eist van Beke een schadevergoeding van 10.000 euro. Volgens het WADA wou Beke het WADA per se voor de rechtbank krijgen. Het WADA voelt zich in deze zaak zwaar door het slijk getrokken. ,,Beke wil de Bosman van de atletiek worden", klonk het. De uitspraak volgt normaalgezien op 12 september.