Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uitbreiding voor Kwarttriatlon Kapelle-op-den-Bos
Nieuws

Uitbreiding voor Kwarttriatlon Kapelle-op-den-Bos

VZW TriKa, de organisator van de Kwarttriatlon Kapelle-op-den-Bos, stelde gisterende tweede editie van haar kwarttriatlon voor op een persconferentie in de showroom van hoofdsponsor Eternit NV in Kapelle-op-den-Bos. De organisatie pakt op 26 juli 2008 uit met een hertekend fiets- en loopparcours voor. De succesformule van vorig jaar blijft behouden: een recreatieve avondwedstrijd over de Olympische afstand: 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen.

kapelle.jpg

De eerste editie van de vernieuwde triatlon in Kapelle-op-den-Bos was vorig jaar meteen een succes. De wedstrijd lokte een 200tal atleten uit binnen- en buitenland en kende met Stijn Goris en Karolien Geerts mooie winnaars. Met de tweede editie mikt vzw TriKa opnieuw op recreanten en licentie-atleten. Deelnemen kan individueel of in ploegverband.

De wedstrijd vindt plaats op 26 juli 2008 op een verkeersvrij parcours met start en aankomst aan het Eternit Sportcentrum aan de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Er wordt gezwommen in rechte lijn in het kanaal Brussel-Rupel, daarna volgen 4 fietsronden en 3 loopronden met doortocht op de atletiekpiste. Tijdens het fietsen is stayeren toegelaten. Het startschot wordt gegeven om 17u.

Verder pakt TriKa op 26 juli uit met de DiMarco Duatlon 4 Kids, een miniduatlon met fietsbehendigheidsproef voor leerlingen uit het basisonderwijs (van 6 tot 12 jaar). Bedoeling is hen op een speelse manier laten proeven van duursport. De duatlon gaat door vanaf 16u tot het einde van de kwarttriatlon. Er is een loopparcours voorzien aan de buitenkant van het voetbalveld. Aan de binnenkant van het voetbalveld is dan een fietsbehendigheidsparcours voorzien.Deelnemen is hier belangrijker dan winnen. Meer info en inschrijvingen: www.kwarttriatlon.be