Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meneer Duatlon, een passend eerbetoon
Nieuws

Meneer Duatlon, een passend eerbetoon

vansteelant.jpg

Vanaf vandaag kan je in de boekhandel terecht voor "Meneer Duatlon", een boek over het leven van de veel te vroeg gestorven duatleet Benny Vansteelant. Het boek verschijnt in de Iconenreeks van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts waarin eerder al boeken verschenen over het leven en de carrières van Tom Boonen, Frank Vandenbroucke, Peter Van Petegem, Jacques Rogge, Sven Nys, Rutger Beke en Jean-Marie Pfaff. ‘Meneer Duatlon’  telt 239 bladzijden en kost € 21,50.

 

vansteelant.jpg

,,Meneer Duatlon is geen heiligenverering", meent auteur Frank Van de Winkel. Hij beschrijft het leven van Benny Vansteelant aan de hand van interviews met familieleden, vrienden en directe betrokkenen uit de duatlonwereld. Ook de duatlon- en triatlonfederatie, sponsors en collega-atleten komen aan het woord. "Het was echter niet de bedoeling om zijn talent uit te vergroten. Dat was ook niet nodig, want Benny werd al algemeen aanvaard als de grootste duatleet aller tijden", klinkt het.

Zo verneem je in het boek hie Vansteelant als student Geografie na een avondje doorzakken bij wijze van weddenschap met zijn koersfiets over een uitgerolde rol toiletpapier door de gang van zijn kot reed. Maar ook de controlefreak passeert de revue in anekdotes over het urenlang waxen van een fiets om de luchtweerstand te verminderen en het vergelijken van vet en eiwitgehalte in soorten melk.

Een pakkende passage zijn de gedachten en gevoelens van de naasten van Vansteelant tijdens de laatste dagen. De val, de altijd kritische, cruciale momenten na een zwaar ongeluk, de sprankjes hoop, en dan, die vermaledijde 14de september 2007, toen hij dood werd aangetroffen naast zijn bed in het ziekenhuis van Roeselare.

Kortom, aan de vooravond van de eerste Memorial Benny Vansteelant, die zondag in Torhout wordt gehouden, vormt dit boek een mooi eerbetoon aan de mens en atleet die zijn kleine sport Bigger Than Life wist te maken.