Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Schoon rijdt beter
Tips

Schoon rijdt beter

ketting panty

Het belangrijkste onderdeel van de aandrijving van je fiets is de ketting. Een schone ketting oogt niet alleen beter, je kracht wordt er effectiever door overgebracht, de levensduur wordt verlengd en je materiaal slijt minder snel. Meteen vier redenen om toch af en toe eens onderhoud te plegen.

Daarvoor kan je naar speciaal gereedschap en tal van ontvetters grijpen, maar de simpelste middeltjes zijn vaak het meest effectief. Zo vertelde een gepensioneerde mecanicien ons onlangs één van de truken van de foor: laat je ketting ronddraaien en hou er een nylonkous of panty rond.

Het principe is eenvoudig: door de wrijving wordt statische elektriciteit opgewekt en die zorgt ervoor dat het vuil uit je ketting aan de panty blijft hangen. Nadien de hardnekkige deeltjes met wat ontvetter en een kwastje verwijderen, ketting droogdeppen, oliën en de overtollige olie wegnemen en je kunt er weer tegenaan.

 O ja, vraag eerst aan je lief of vrouw welke panty je daarvoor gebruiken mag. Dat scheelt een hoop gedoe. Geloof ons!