Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Combineer eens reizen en triathlon
Uncategorized

Combineer eens reizen en triathlon

Wie uitgekeken raakt op wedstrijden in de onmiddellijke nabijheid van zijn of haar woonplaats en lief, man of vrouw te vriend wil houden, heeft misschien iets aan dit idee: combineer eens een wedstrijd met een citytrip. Het aanbod aan boeiende Europese steden waar je voor een wedstrijd over de sprint- of kwartafstand heen kan trekken wordt steeds uitgebreider.

reizen.jpg

Zo kan je op 22 en 23 juni in de Hippodrome de Longchamp terecht voor de tweede Triathlon de Paris. Op het programma staat een kwarttriatlon: 1500 m zwemmen in de Seine tussen de passerelle de l’Avre en de pont de Suresnes, 38 km fietsen (2 rondes van 19 km) doorheen het Bois de Boulogne en een afsluitend loopnnummer van 10 km (2 rondes van 5 km) langsheen de paardenrenbaan.

Toegegeven, de race loopt helemaal niet langs de highlights die de Lichtstad te bieden heeft, en daarmee doet Parijs het minder dan de andere Europese steden waar je heen kan trekken voor de combinatie van een weekendje weg en een wedstrijd.

Highlights kan je wel bekijken op 4 en 5 augustus tijdens de Mazda London Triathlon. Op 4 augustus staan in en om het Royal Victoria Dock een super sprint-, een sprint- en een kwarttriatlon op het programma. Het hoogtepunt wordt echter gevormd door de Olympische triathlon die op 5 augustus wordt gehouden. Na het zwemonderdeel in het Royal Victoria Dock (1500 m) voert het fietsonderdeel je langs de Tower, Waterloo Bridge en The London Eye, waarna je naar het Royal Victoria Dock terugkeert en tijdens het afsluitende loopnummer nogmaals richting Tower trekt.

Zoek je het liever noordelijk? Dat kan ook. IMG, de organisatoren van de London Triathlon, pakken op 24 augustus uit met de Stockholm Triathlon. Voor dat evenement wordt uitgeweken naar het eiland Djurgården, tot in de 17de eeuw het koninklijke jachtterrein in het midden van de hoofdstad. Vandaag is het parkgebied één van de topattracties van Stockholm. Je vindt er natuur, musea en restaurants. Ook hier staan een super-sprint- een sprint- en een kwarttriathlon op het programma.

Het zwemonderdeel wordt hier gehouden in de dokken van Djurgårdsbrunnsviken, vlakbij het Maritieme museum. Het fietsonderdeel loopt langs toeristische trekpleisters zoals Strandvägen, het koninklijk paleis, Skeppsbron, Slussen, Södermälarstrand, Norr Mälarstrand tot aan de Stockholm City Hall, waarna de terugweg wordt aangevat. Het loopnummer heeft de parken van Djurgården als decor.

Wie de zon als bondgenoot wil, heeft – alweer dankzij organisator IMG – nog kans op een laatste afspraak met triathlon én een citytrip op 5 oktober in Barcelona, waar andermaal een super-sprint- een sprint- en een kwarttriathlon op het programma staan. Wie dit jaar deelneemt kan later vertellen dat hij of zij er vanaf de eerste editie bij was, want dit is het debuut van Barcelona als triathlonstad.

Ook hier loopt de wedstrijd langs schitterende locaties. Het zwemonderdeel wordt gehouden in de Middellandse Zee, ter hoogte van het Olympische dorp. Het fietsonderdeel voert je vervolgens via de Torre Agbar, de Arc Triomf en het standbeeld van Christoffel Colombus langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waarna afsluitend via de kustlijn over de wandelpromenade wordt gelopen.

Kortom: keuze te over. Reizen is daarmee niet langer het exclusieve voorrecht van deelnemers aan halve of volledige triathlons.

Meer info vind je op:

http://www.triathlondeparis.fr/
http://www.thelondontriathlon.co.uk/
http://www.stockholmtriathlon.com/
http://www.barcelonatriathlon.com/