Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Triathlon op programma Jeugd Olympische Spelen

Triathlon wordt één van de 26 sporten waarmee in 2010 tijdens de allereerste Jeugd Olympische Spelen, die in Singapore worden gehouden, zal worden uitgepakt. Dat maakte het IOC bekend.

Het IOC lanceerde het idee voor Jeugd Olympische Spelen voor het eerst tijdens de vergadering die het hield in juli 2007 in Guatemalea. Bedoeling van de Spelen is jongeren inspireren en hen te stimuleren om een actieve rol op te nemen in hun eigen omgeving.
De spelen richten zich op jonge atleten van 14 tot 18 jaar oud. Op het programma staan, behalve sportieve confrontaties ook een eductatief programma rond de olympische waarden, de voordelen van sport voor een gezonde levensstijl en de gevaren van doping.
In 2010 wordt voor het eerst uitgepakt met Zomerspelen voor de Jeugd. In 2012 volgen de eerste winterspelen. Singapore werd aangeduid als plek voor de eerste Zomerspelen, waarop het IOC ongeveer 3200 jonge atleten verwacht.
Op het programma van de zomerspelen prijken 26 sporten, waaronder triathlon. In het triathlononderdeel staan zowel een individuele wedstrijd voor jongens als voor meisjes over de sprintafstand (750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) als een trio-triatlon over een afstand van 300m zwemmen, 8 km fietsen en 2 km lopen op het programma.
Selectiecriteria volgen tijdens het najaar.