Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Tucker en Gomez wereldkampioen

Op het wereldkampioenschap in Vancouver heeft Javier Gomez zijn allereerste wereldtitel behaald bij de elites. De Spaanse atleet werd eerder al wereldkampioen bij de beloften en is de allereerste atleet ter wereld die in de twee categorieën wereldkampioen wordt. Gomez haalde het in het koude Vancouver van Nieuwzeelander Bevan Docherty. Reto Hug werd in een spannende spurt met Hendrik de Villiers derde. Axel Zeebroek was door de blessure van Peter Croes de enige Belgische deelnemer. Hij werd 31ste en komt daarmee de top-55 van de ITU olympische ranking binnen zodat hij volledig voldoet aan de selectienormen voor Peking.

Bij de vrouwen hadden veel deelneemsters last van de koude omstandigheden. Ook topfavoriete Vanesse Fernandes kon zich niet doorzetten. Ze kwam tijdens het fietsen op kop samen met de Britse Tucker en de Amerikaanse Haskins. Fernandes liet zich echter terug uitzakken en de twee nobele onbekende atleten mochten van de grote achtervolgende groep twee minuten weg rijden. Tijdens het lopen hielden Helen Tucker en Sarah Haskins verrassend stand en ze pakten respectievelijk goud en zilver. De twee atletes stonden nog nooit op een wereldbekerpodium. Het brons was voor Samantha Warriner.

Bij de mannen beloften stonden twee Belgen aan de start. Simon De Cuyper werd 28ste en Marc Geerts 35ste. De titel ging naar de Brit Alistair Brownlee. Zijn broer Jonathan pakte eerder deze week al brons bij de juniores.