Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag GP Les Sables d’Olonnes (Joerie Vansteelant)

Gisterenavond was er de derde manche van de Franse Grand Prix waar we momenteel met het team van Mulhouse, beter bekend als “The Men In Black”, aan de leiding staan. De laatste twee weken heb ik wat relatieve rust genomen en ik was dus allesbehalve zeker van mijn conditiepeil. Voor de wedstrijd had ik mij voorgenomen om zeker iets te proberen op de fiets en ploegmakker Sergio Silva (POR) zou alles op het tweede lopen zetten.

Het eerste lopen waren 3 ronden van 1,7 kilometer langs smalle wegen rond een vijver. De eerste twee kilometer gingen bijzonder snel maar gelukkig viel het daarna af en toe wat stil, waardoor ik toch samen met de eerste groep de wisselzone kon binnenlopen. Ik voelde wel duidelijk dat het lopen toch net iets minder vlot ging dan de andere wedstrijden dit seizoen.

We begonnen het fietsen met een vrij omvangrijke groep van ca. 15 a 20 atleten. De grootste concurrerende ploeg is Geonfreville en er waren slecht twee atleten mee, waardoor ik samen met Toumy Degham keihard aan de kop van de groep lag te sleuren gedurende de eerste 8 kilometer. Uiteindelijk was er toch een hergroepering en kon het aanvalswerk beginnen! Na enkele pogingen had ik de goeie ontsnapping afgedwongen samen met de Spanjaard Meneses. We hadden nog ca. 20 km voor de boeg, op een vrij vlak maar winderig parcours, maar aangezien Meneses helemaal geen kopwerk wilde doen stond ik er helemaal alleen voor.

Misschien had ik Meneses wel ergens kunnen achterlaten, maar voor ons team was het beter als de ploeg van Meneses voor Geonfreville eindigde. We kwamen uiteindelijk de wisselzone binnen met een voorsprong van ca. 1 min op een omvangrijke groep met alle andere favorieten. Ik kon in het tweede lopen Meneses van mij afhouden maar ploegmaat Sergio Silva haalde me op 500 meter van de finish bij en zo kwamen we samen over de meet.

Zelf ben ik uiteraard supertevreden over deze wedstrijd, want ik had helemaal niet verwacht zo goed te presteren. De ploegtactiek heeft wederom gerendeerd, de sfeer is goed en iedereen doet voortreffelijk zijn job. We staan nu heel riant aan de leiding en het is bijna onmogelijk om de Grand Prix nog te verliezen.

Morgen start ik mijn voorbereiding op het WK in Geel met een aantal stevige volumeweken. Mijn volgende wedstrijd is het BK te Kortrijk op 5 juli.

1. Sergio Silva (POR)
2. Joerie Vansteelant
3. Enrique Meneses (ESP)
4. Jurgen Dereere
5. Damien Derobert (FRA)

Groeten,
Joerie.