Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

2e Domestic 5k trekt heel wat toppers aan.

Nu donderdag 19 juni heeft in het centrum van Beerse de 2° editie van de domestic 5k plaats. Deze unieke stratenloop wordt gehouden volgens de format van het tijdrijden. De wedstrijd is volledig volgeboekt en de inschrijvingen werden vorige week reeds afgesloten.

Ongeveer 180 atleten zullen donderdag het beste van zichzelf geven tijdens deze spektakulaire wedstrijd. Uiteraard zijn er de toppers die aangetrokken worden door de fraaie prijzenpot van meer dan 5.000 euro. Maar vooral verrassend is de grote opkomst van recreatieve lopers die allen zullen aanzetten voor een nieuw PR.

Om 18:00 openen een 60-tal "start to runners" van Loopgroep Beerse voor hun diplomaloop.
Ze lopen ook hun 5km over het wedstrijdparcours en voor hen is dit het orgelpunt van een loopcursus.
Om 18:30 begint dan het echte werk met het wedstrijdluik. In de mate van het mogelijke werden de deelnemers gerangschikt volgens hun niveau en de traagsten starten dus eerst.

Omstreeks 20:30 is het de beurt aan de toppers bij de vrouwen. De winnares van vorig jaar, Xenia Luxem gaf in extremis forfait omdat ze werd geselecteerd voor de Europabeker in Portugal. Alle ogen zullen gericht zijn op de Afrikaanse loopsters. De Ethiopische zusjes Mimi en Almensch Belete kennen we van de Cross Cup. De Keniaanse Rosemary Kithusi is aangesloten bij AC Hulshout en is ook van de partij. Verder zijn er nog een aantal minder bekende Afrikaanse loopsters die vooral in Nederland wedstrijden lopen.

Top of the bill is de wedstrijd bij de elite heren (vanaf 21:00). Hier kunnen we een aantal grote namen uit de nationale atletiekscene presenteren. De blikvangers zijn Tom Compernolle, Stefan Van den Broek en Guy Fays, regerend nationaal kampioen op de 5 en 10km. Met Pieter Rijnders hebben we ook de zilveren medaille van het BK Korte Cross aan de start.
Vital Gahungu won vorig jaar in Beerse en komt uiteraard terug naar de Kempen. De Burundees is in topconditie want hij werd onlangs nog tweede in de 20km van Brussel.

Maar er zal een indrukwekkend legioen Afrikaanse toplopers naar Beerse afzakken. De Ethiopiër Dame Tasama is geen onbekende voor de atletiekliefhebbers. De Keniaan Julius Muriuki is een belangrijke kanshebber voor de eindzege. En wat te denken van Stanley Muiruri, die vorig jaar nog sterk presteerde op de Memorial Van Damme.
En enkele dagen geleden schreven zich nog 4 Zuidafrikanen in die hier op stage zijn bij coach Luc Wouters.
Het deelnemersveld bestaat donderdag dus uit maar liefst 7 nationaliteiten (België – Nederland – Duitsland – Burundi – Ethiopië – Kenia – Zuid-Afrika).

Om 19u30 kunnen de toeschouwers genieten van een concert van de Arendonkse  "New Sound Big Band". Deze 25-koppige band speelt jazz en swing.

De toegang is gratis!

 Mannen Vrouwen
Tom Compernolle
Guy Fays    
Vital Gahungu (BDI)    
Dame Tasama (ETH)    
Gunter Geens    
Tim Stessens    
Pieter Rijnders    
Huub Maas (NED)    
Peter De Vocht    
Jean-Michel Brandenborg
Etienne Plaatjies (RSA)    
Bosman Loyd (RSA)
Stefan Van den Broek   
Gino Steemans       
Julius Muriuki (KEN)   
Abedi Kuma (ETH)   
Richard Lagat (KEN)   
Allan Ndiwa (KEN)   
Kuma Abedi (ETH)   
Abdi Nagaasa    (ETH)   
Michael Brandenbourg   
Roel Pauwels       
Baloyi Mthobisi (RSA)
Galant Elroy (RSA)
Sylvie Mulle
Rosemary Thimusi
Sylvie Verthé
Alison Ruto (KEN)
Ruth Matebor (KEN)
Mimi Belete (ETH)
Almensch Belete (ETH)
Monica Wangari (KEN)
Gladys Otero (KEN)

Praktische info

Donderdag 19 juni 2008
Aanvang wedstrijd om 18u30
5.500 euro prijzengeld
Alle info en exacte startorde + starttijden op www.domestic5k.be