Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Marc Pollet wint overtuigend de 5de editie van de Poldertriatlon

VARSENARE/OOSTKERKE : Marc Pollet heeft vorige zondag voor de tweede keer in zijn carrière de Poldertriatlon op zijn naam geschreven. ?Het gaat dit jaar bijzonder goed. Alles is te danken aan mijn overstap van naar Triatlon Team Brugge?, legt de Varsenarenaar uit.

Op een overtuigende wijze pakte Marc Pollet vorige zondag de zege in Oostkerke. ?Ik kwam als 6de uit het water en na anderhalve ronde fietsen kon ik al aansluiten bij de koplopers. Na de laatste wissel ben ik van mijn concurrenten weggelopen en ik heb nooit meer achter me gekeken?, vertelt Pollet, die aan de meet een halve minuut voorsprong had op Izegemnaar Bart Colpaert en een minuut op Oostkampnaar Wout Moreel.

Het is de tweede keer dat de Varsenarenaar de Poldertriatlon won. De eerste keer was in 2005. ?Het is een leuke kwarttriatlon die me blijkbaar erg goed ligt. Het zwemonderdeel is maar 700 meter lang, dus de betere zwemmers kunnen niet zo?n grote kloof op me slaan. Het fietsen is allicht mijn beste onderdeel, al is ook mijn lopen enorm verbeterd sinds ik train volgens enkele marathonschema?s die ik vond op internet.?

?Maar eigenlijk loopt het al het hele seizoen prima?, gaat de triatleet verder. ?Alles heeft te maken met mijn overstap van Coast Triatlon Team De Haan naar Triatlon Team Brugge. In De Haan lag ik steeds alleen in het zwembad om te trainen, hier in Brugge is dat helemaal anders. Bovendien worden we in het zwemmen perfect begeleid door Gino Minnebo.?

Eind deze maand neemt de arbeider bij de firma Beltherm deel aan het BK halve triatlon in Brasschaat. ?Ik start zonder al te hoge verwachtingen. Dit zie ik eigenlijk meer als een training. Veel belangrijker voor mij is de Ironman van Klagenfurt op 13 juli. Daar wil ik mijn ticket voor de Ironman van Hawaï grijpen. Om dat te bereiken zal ik daar in Oostenrijk de volledige triatlon ? eigenlijk mijn favoriete afstand ? moeten afleggen in ongeveer 9 u.30?? Ik heb vernomen dat het daar een heel snel parcours is, dus ik zie het helemaal zitten.?

?Ik heb al twee keer mogen deelnemen in Hawaï en ik wil dolgraag voor de derde keer gaan. Dat is voor triatleten wat de Tour de France voor wielrenners is, hé?, besluit Pollet, die als sinds 1995 aan triatlon doet.

Meer info : www.marcpollet.be of www.triteam.be

(Olivier Neese/Krant van West-Vlaanderen)