Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PowerTap stelt 2009 vernieuwingen voor
Gear

PowerTap stelt 2009 vernieuwingen voor

powertap1.jpgEr viel al nieuws te rapen over de vernieuwingen in CycleOps vermogensmeters, PowerTap. De naafsystemen werden eerder al door 3athlon.be getest en worden onder meer door Team Slipstream permanent gebruikt. Zowel in het goedkoopste als in het duurste marktsegment heeft PowerTap volgend jaar iets nieuw te bieden.

Er komt een instapmodel PowerTap Comp aan een prijs van $800 (wij gokken op een prijsstelling op de Europese markt rond de 700 euro). De goedkopere Comp zal het enige bedraade systeem zijn dat PowerTap in produktie houdt. Alle andere PowerTaps gaan draadloos en sluiten aan op het open ANT+Sport protocol (2.4GHz frequentie), waardoor ze meteen compatibel worden met de in populariteit steil stijgende Garmin Edge 705. In totaal zal het gamma 5 modellen omvatten. De high end PowerTap SL+ zal blijven gebruik maken van zijn huidige carbon en alu naaf, alu wielbody, maar met een nieuwe 15mm as en vergrootte lagers die een hogere stijfheid meebrengen, alsook een beperkte gewichtswinst. Bijkomend komt een topmodel, de PowerTap SLC+ (kostprijs $2400) op de markt met topkwaliteit keramische lagers; het gerucht doet de ronde dat het Deense CeramicSpeed hiervan de leverancier wordt.

De nieuwe naven zouden rond oktober in de winkel verschijnen. Voor de Amerikaanse markt althans, zullen meer volledige PowerTap wielensets beschikbaar worden, waaronder 2 Zipp volle wielen. In de US ging de Saris Group een partnerschap met Mavic aan. De Benelux importeur Veltec biedt momenteel interessante PowerTap wielensets met Easton wielen. Ook FFWD heeft sinds kort volle wielen met een ingebouwde PowerTap naaf.

powertap2.jpg