Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon door Brugge barst stilaan uit zijn voegen
Nieuws

Triatlon door Brugge barst stilaan uit zijn voegen

triatlon-logo.jpg
We gaan uitbreiden !

De vijfde editie van de Triatlon door Brugge, die komende zaterdag plaatsheeft, kan je nu al een groot succes noemen. De kwarttriatlon was al na één minuut volzet én wist bovendien de absolute Belgische triatlontop te strikken. 

Marino Vanhoenacker, Luc en Frederik Van Lierde, Bert Jammaer, Dennis Devriendt, Graham O’Grady. De deelnemerslijst van de vijfde Triatlon door Brugge oogt indrukwekkend. Toch is Marino, die deze wedstrijd voor de vierde keer op rij kan winnen, opnieuw de absolute topfavoriet, zegt Mario Vlietinck, voorzitter van het organiserende Triatlon Team Brugge. Al zal hij dit jaar een zware klant hebben aan de Nieuw-Zeelander O’Grady. Een erg sterke loper, die ik lang zie meegaan met Marino. En onderschat ook nooit Luc Van Lierde, het grootste triatlontalent dat er ooit heeft rondgelopen. Uit blessure.  Hij komt eigenlijk altijd uit blessure hé. Twee jaar geleden ook en toen werd hij hier tweede. En dan hebben we ook nog Bert Jammaer, recent winnaar van de Ironman van Lanzarote…

Geen Cercletrio

Naast de 100 profatleten doen er ook nog meer dan duizend recreanten mee aan de Brugse triatlon. En die zijn voor ons even belangrijk. Zij zorgen voor de ambiance en het enthousiasme.

Zo doet dit jaar onder meer de Brugse schepen van Sport Annick Lambrecht, samen met Frank Vandevoorde en Renaat Landuyt, mee in een trio "De Rode Lopers". Normaal gezien zou er ook een Cercletrio "Tom De Sutter, Denis Viane en Frederik Boi" deelnemen, maar die kregen deze week rood licht van trainer Glen De Boeck. Het risico om iets tegen te komen vindt hij te groot. Spijtig..

De inschrijvingen hebben we dit jaar gespreid over twee dagen, maar telkens waren we al na een minuut uitverkocht. Aan de start zullen nu een kleine 1000 individuele atleten en ruim 150 trio’s verschijnen.

In de laatste vier jaar is het deelnemersaantal verviervoudigd. En eigenlijk zouden we dat aantal gerust nog een maal twee kunnen doen, maar onze infrastructuur is daarvoor te klein. De wisselzones zitten nu propvol. Werkelijk iedere vierkante centimeter wordt gebruikt. Het is wel ons doel om de volgende jaren uit te breiden, aldus de voorzitter.

Aan de atleten hebben we eigenlijk het minste werk aan. De veiligheid en het verkeer, dat zijn ieder jaar de grootste uitdagingen. Je stuurt toch ruim duizend sporters door de binnenstad hé.

Hoe groter de afstand tussen de verschillende waves, hoe beter voor de wedstrijd. Maar daardoor ligt het verkeer in en rond Brugge ook wat langer stil hé. Het is ieder jaar zoeken naar een evenwicht, maar we denken dat we dat vorig jaar gevonden hebben. Daarom hebben we dit jaar weinig veranderd aan onze wedstrijd.

Flyers

We beseffen dat de wedstrijd voor wat hinder zorgt, maar daarvoor hebben we de laatste weken flyers gebust om de buurtbewoners te waarschuwen voor de hinder, maar óók om hen uit te nodigen om eens langs te komen. Vorig jaar wisten veel mensen blijkbaar maar ná afloop van de wedstrijd dat de triatlon doorging. Dat is iets waar we dit jaar aan gewerkt hebben. Hopelijk met succes, besluit Vlietinck.

(Olivier Neese/Krant van West-Vlaanderen)