Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Krijgen we een opvolger voor Gerrit Schellens?

Dit weekeinde komen heel wat Belgen in actie in het Nederlandse Stein, waar het Sabic triatlonweekeinde op het programma staat. Zaterdag is er een sprintwedstrijd, de derde manche van de Hi Support Junior Challenge voor de jeugd en het open Nederlands kampioenschap OD. Zondag is er de kers op de taart: de 3/4de triatlon doorheen het Nederlands Limburgse heuvelland. In 2004 was Gerrit Schellens de laatste Belgische winnaar, maar zondag zou hij wel eens een opvolger kunnen krijgen.

Vier Belgen staan namelijk met stip genoteerd als zijnde kanshebbers. Voorop Pieter Helin, die vorig jaar bij zijn debuut meteen de tweede plaats pakte en dit jaar resoluut voor de winst gaat. Zijn seizoen verloopt tot nogtoe prima, met onder andere winst in Kruiningen. Nick Baelus hoopt in Stein zijn goede loopbenen terug te vinden. Mario Appermans is dit seizoen eveneens in goede doen en aangezien hij zich vanaf nu volledig op de lange afstand richt, wordt Stein een serieuze test voor de Limburgse hardfietser. Ook Arnout Volckaert heeft zijn zinnen gezet op Stein. Ter voorbereiding op de Sabic-triatlon ging hij in Sint-Laureins niet voluit, maar hij werd er wel vijfde.

Bij de dames is het uitkijken naar Mieke Decraene die na halve ironman van Monaco (waar ze zich plaatste voor Hawaii) nu een 3/4de voor haar rekening neemt. In de sprintwedstrijd letten we ook op Tom Hellemans, Jiri de Beule en Jimmy Loix. Bij het open NK kwart zullen de Nederlanders rekening moeten houden met onder andere Cedric Slock, Bram Crikemans, Philippe Malcom, Joris Winedy en Kurt Vanhaverbeke.

Zondagavond brengen we hier uitgebreid verslag van de wedstrijden.