Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Rutger Beke 5e in Ironman Nice

Rutger Beke is 5e geworden in de Ironman van Nice. Beke ging als 4e van start voor zijn marathon, maar kreeg het moeilijk in de 2e helft van de de loopproef. De wedstrijd werd gewonnen door Marcel Zamora Perez in 8:34:18

Marcel Zamora Perez 8:34:18
Hervé Faure 8:41:55
Patrick Bringer 8:45:15
José Jeuland 8:53:34
Rutger Beke 8:55:11

Jef Van Roosbroeck werd knap 9e overall. Hij is hiermee 2e age-grouper overall en de eerste in zijn categorie M30.

Bekijk de uitslag van alle Belgen in Nice  

Stephane Staelens kreeg een perskaart van de organisatie en volgde de wedstrijd op de voet. Hij schreef alvast een kort verslagje; de foto’s volgen later. 

Vandaag was het gewoon bloedheet en windstil. Dan weet je ook al wat er de atleten te wachten stond. Stipt om 6h30 werd het kanonschot gelost en konden de debatten worden geopend. Op het 25km punt kwamen alle favorieten samen door enkel Rutger kwam een kleine 4 min op de leider door en iets minder dan 3 min op het groepje van de favorieten. De rest van het pak volgde in soms grote groepen soms eens een enkeling. Effe tot rust gekomen bij het wachten op atleten hun doorkomst op de Boulevard des Anglais. De leider kwam met bijna 10 min voorsprong voor alle favorieten, Rutger op kop van de groep die de wissel in gaat. Uit de wissel waren de posities iets anders, Rutger naar plaats 4 maar onmiddelijk de aanval op plaats 3 die door Bringer werd ingenomen (denk ik), maar ondertussen had Perez het gas vopuit open gedraaid en ging er als een pijl uit een boog van door. Die ging zo hard dat de 10 min voorsprong smeltten als sneeuw onder een loden zon. Nog voor halfweg nam Perez de leiding over breidde zijn voorsprong uit en kon zonder veel problemen de wedstrijd winnen.

Voor Rutger ging het heel wat minder. Goed gefietst en sterk gestart in het lopen, je zag dat het goed zat, maar half blijkbaar een enorme dreun gehad maar toch nog goed kunnen stand houden voor de 5de stek. Of dit genoeg is voor een slot weet ik niet.

Bij de dames stond er op een Italiaanse geen maat, Katja Schumacher werd er tweede en de winnares van vorig jaar derde. Françoise Wellekens starte als tweede of derde aan het lopen maar moest snel haar meerdere erkennen in de plaatsen 2 en 3, tot overmaat van ramp stond Françoise naar het eind van de derde van vier ronden stil aan de kant, totaal leeg, geen mogelijk om nog iets op te nemen daar ze niks meer kon binnen houden. Doch na enkele minuten terug vertrokken en wedstrijd uit gedaan, heel mooi op karakter, prachtig om Françoise zo te zien volharden. De belegen hebben goed hun best gedaan voor zover ik heb kunnen volgen, een groot deel starte in ongemerkte pakken (Men in black???) dus heel moeilijk te lokaliseren maar heb mijn best gedaan en is redelijk gelukt. Natuurlijk die in hun gekende pakje hebben enkele foto’s meer dan de rest.