Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Verleyen vervangt Woestenborghs

Na zijn opgave in de duatlon van Val d’Aran zat het eraan te komen en vandaag hebben we de bevestiging gekregen: Rob Woestenborghs moet noodgedwongen afzeggen voor het WK duatlon lange afstand. Zijn blessure speelt hem nog te veel parten. Door het forfait van de Mitsubishi-Jartazi atleet mag eerste reserve Dirk Verleyen bij de elites starten. Joerie Vansteelant berichtte ondertussen vanuit Frankrijk dat hij opnieuw in vorm is na een korte ziekte die hem noopte om in Val d’Aran na een paar kilometer fietsen te stoppen. Hij raakt tijdig klaar voor het WK in Geel.

Voor Rob is het een bittere pil: "Zoals u weet stond er voor mij dit jaar slechts 1 wedstrijd met vette rode stip aangeduid in mijn wedstrijdprogramma, met name het Wereld kampioenschap duatlon (lange afstand) te Geel. Tot mijn grote spijt moet ik u meedelen dat ik hieraan wegens een hardnekkige blessure niet kan deelnemen.

Sinds de voorbereiding op het Europees Kampioenschap (24mei,7de ) had ik te kampen met een contractuur thv de linker hamstring. Eén week later tijdens de Memorial Benny Vansteelant, moest ik door een spierscheur de wedstrijd staken. Daarna volgde een periode van rust en revalidatie. 3 weken geleden kreeg ik het licht op groen om te starten met lopen. Aanvankelijk ging het goed maar zodra de intensiteit werd opgedreven begon de hamstring terug parten te spelen. Samen met mijn trainer besloten we de wedstrijd voor te bereiden met een hoogtestage van 3 weken te Font Romeu. In dit kader stond er een vorige week een echte test op het programma met de duatlon van Val d’Aran. Ondanks het goede vormpeil moest ik door hevige pijn de wedstrijd weer staken.

Toch verblijf ik nog steeds in Font Romeu. Dit om de revalidatie intensief en op een andere manier verder te zetten. Daarnaast probeer ik de fiets- en algemene conditie te optimaliseren. Zo hoop ik op het WK korte afstand te Rimini (27/09) alsnog te scoren!!!" aldus een ontgoochelde Rob Woestenborghs.