Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Coralie Lemaire 4de op Alpe d’Huez

Cyrille Neveu heeft in Frankrijk een mythische wedstrijd in het leven geroepen op Alpe d’Huez. Dit jaar zorgde hij voor een driedaagse: dinsdag een sprint, woensdag een lange afstand en donderdag een kwart. Op de lange afstand zorgde Coralie Lemaire voor een Belgisch succes door de vierde plaats te pakken. De atlete van TRIGT met de dubbele Frans-Belgische nationaliteit deed 7u46’48 over de 2200 meter zwemmen, 115 km fietsen en 22 km lopen tussen Vaujany en Alpe d’Huez. Ze was daarmee ruim anderhalf uur trager dan winnares Chrissie Wellington.

Die werd na een schitterende wedstrijd tweede overall in 6u18’25, op exact 1’23 van de winnaar bij de mannen: de Braziliaan Marcus Ornellas. Van onze landgenoten was Simon Brumagne de beste op een 37ste plaats in 7u18’03. RCBT-atleet Philippe Colson werd 47ste in 7u28’13. Uiteindelijk haalden 204 atleten de finish. De resultaten van de andere Belgen vind je in de uitslag.