Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink kwam, zag en overwon in Antwerpen
Nieuws

Bink kwam, zag en overwon in Antwerpen

im_antwerp_1_0659.jpg im_antwerp_1_0740.jpg

Al had Marino deze keer een vette kluif aan zijn streekgenoot Luc Van Lierde. De Zwitser en winnaar van de editie 2006 Andrew Johns kwam na de zwemproef van 1900m in het Galgenweel als eerste uit de wisselzone, op de hielen gevolgd door Thierry Verbinnen (in Antwerpen aan de start als age-grouper) en Bert Jammaer. Een 10 seconden later sprongen ook Marino Vanhoenacker en Luc Van Lierde op de fiets.

Rutger Beke volgde op een minuut van Johns, maar het zat de Leuvenaar echt niet mee. Amper 500m verder stond hij aan de kant met een lekke band, begrijpelijk vergezeld van de nodige F* en S* woorden. Exit Beke. Johns imponeerde en nam een voorsprong op Van Lierde en Vanhoenacker maar kreeg even later, net als Beke, af te rekenen met een lekke band. Johns deed wel verder, maar intussen rukten Vanhoenacker en Van Lierde op naar de kop. Aanvankelijk probeerde Vanhoenacker weg te rijden, maar Van Lierde loste niet. In tegendeel. Op vraag van Vanhoenacker nam Van Lierde over. Het ging zo hard dat het voor Vanhoenacker soms pijn deed om Van Lierde te volgen. Van Lierde bleef aan de kop tot aan T2.

In T2 was het dan wel Vanhoenacker die sneller wisselde en als eerste het loopparcours opging, 20 seconden voor Van Lierde. Ondanks een valpartij door een nat wegdek, kwam Bert Jammaer op bijna 4 minuten na Vanhoenacker als 3e uit T2, gevolgd door de Hongaar Benöcs en de Fin Toivanen. Thierry Verbinnen startte al 6e overall en 1e age-groeper aan de halve marathon.

Inmiddels ging de strijd vooraan door. Vanhoenacker bouwde maar seconde per seconde een voorsprong op op Van Lierde. Een echt gat slagen lukte niet. Toch hield de Bink stand en pakte in Antwerpen, amper 3 weken na zijn overwinning in Klagenfurt, zijn 2e zegen op rij in Antwerpen. Van Lierde bewees nog maar eens wat een klassebak hij is. Het is voor de 2x Hawaii winnaar door zijn blessure-gevoeligheid niet altijd makkelijk om ergens aan de start te verschijnen, maar als Van Lierde de start haalt, is hij in bloedvorm. De fin Teemu Toivanen, in Lanzarote nog geklopt door Bert Jammaer, was in Antwerpen de meerdere van IronBertje en kwam als 3e over de streep. Jammaer werd knap 4e.

Bij de dames ging de overwinning naar de Zwitsers/Australische Belinda Granger. Zij kreeg op de fiets het gezeschap dulden van de jonge Britse tijdrijdster/duatlete Felicity Hart. Tot de laatste ronde liepen beide dames zij-aan-zij. Toch was het de ervaren Granger die het duel in haar voordeel wist te beslechten. Hart werd knap 2e in haar eerste Ironman. Ook voor de plaatsen 3-en-4 alsook voor eerste Belgische werd het een duel tussen Tine Deckers en Sofie Goos. Beide dames liepen ook 20km naast elkaar. Pas in de laatste kilometer plaatste Tine Deckers de fatale versnelling voor Sofie Goos. Zij werd 3e overall en 1e Belgische dame.